Joya Mooi verbindt wazige sonische verhalen met zoete melodieën en krachtige teksten en is een niet te stoppen kracht. De zangeres heeft haar eigen hybride van trappy R&B en droompop gecreëerd, waarin ze verhalen uit haar verleden en heden belichaamt. Met roots in Nederland en Zuid-Afrika, is ze toegewijd om haar eigen eerlijke kijk op de wereld te delen, en zo bij te dragen aan een rechtvaardiger toekomst.

Album

'In twee jaar tijd heb ik veel dingen gecreëerd'

Begin dit jaar verschijnt van Joya Mooi het album What's Around the Corner. Op haar website vertelt hoe dat bij haar begint. ,,Ik begon met het schrijven van mijn album What's Around the Corner in mijn voormalige huis. In twee jaar tijd heb ik veel dingen gecreëerd gereflecteerd en gerealiseerd over mijn persoonlijke patronen en sociale cycli. Ik had ruimte nodig, de muziek had een nieuw thuis nodig en hier ontmoeten we elkaar weer”, vertelt Joya.

Hoe ze in de wereld staat en wat familie voor haar betekent, blijkt uit de bespreking die Atze de Vries vorig jaar op 3 voor 12 doet bij What’s Around The Corner Side A en wat ze daarover zegt. ,,We gaan ook weer terug naar Zuid-Afrika, waar ik dit jaar na lang uitstellen eindelijk getourd heb. Mijn vader is Zuid-Afrikaans, dus ik heb daar veel familie wonen. Het was heel bijzonder om mijn familie daar te kunnen uitnodigen. Naast dat het mooi was om daar te spelen was er ook het besef dat we het goed hebben, hier in Nederland. Het hele muzieklandschap daar heeft een flinke klap gekregen. Maar het is een bijzonder land, waar muziek echt leeft in mensen”, vertelt ze daarover.