De camera van Maikel Beers maakt soms overuren en dit keer trekt de fotograaf naar het Patronaat om het optreden van Goldkimono en Yori vast te leggen. Dat beiden actueel zijn, bewijst het muziekmateriaal wat ze hebben uitgebracht. Goldkimono heeft vorige maand ‘Something Out Of Nothing’ en Yori doet het met een single waar een hond met als titel ‘Golden Retriever’ symbool staat voor het terugbrengen van passie en speelsheid. Waar de hond symbool staat, lijkt het wel of er op één van de tracks bij Goldkimono het geluid van een blaffende hond terug is te horen.

Goldkimono

Vleugje hiphop met zonneschijn

De track waar het geluid van een hond is te horen, staat op dat nieuwe album van Goldkimono is alweer een tijdje actief en ontstaat precies in het hoogtepunt van de pandemie. Dat is alweer drie jaar geleden, maar Goldkimono heeft inmiddels twee albums achter de naam staan. De grote man achter Goldkimono is Martijn ‘Tienus’ Konijnenburg die een tijd in Californië heeft gewoond. In 2022 verschijnt The Legend Of The Goldkimono. Met het geluid weet Goldkimono de zon te laten schijnen in menig huiskamer. Er zitten zomerse en warme klanken in de muziek die Goldkimono maakt. Hoewel Goldkimono uit het brein van Martijn is ontstaan, zijn Ocker Gevaerts op gitaar en Jeroen Blumers op drums en percussie eveneens belangrijk. Met het nieuwe album Something Out Of Nothing is Goldkimono op pad voor optredens in het land en daarbij doen ze het Patronaat Haarlem aan.

Yori

Symbool voor het terug brengen van passie en speelsheid

Ooit weet ze in 2011 de Grote Prijs van Nederland te winnen in de categorie singer songwriters en Yori lost die belofte ruim in met het materiaal wat ze de laatste jaren heeft uitgebracht. Je hoeft alleen maar naar Blinding Lights te luisteren om te beseffen hoe fijngevoelig Yori dit nummer heeft gemaakt. Dit jaar heeft Yori Jumping Jack Flash uitgebracht en dat is een eigen nummer hoewel de titel anders doet vermoeden. Inmiddels heeft ze daar Golden Retriever aan toegevoegd die sinds eind september is te horen. ,,Het nummer gaat over de speelsheid in jezelf terug vinden. Het is een onderwerp die ik steeds vaker voorbij zie komen de laatste tijd. We vergeten af en toe dat spelen enorm belangrijk is en het kinderlijke enthousiasme niet iets is wat we zouden moeten verliezen als volwassenen, maar juist omarmen en terug vinden. Daar zit je passie en creativiteit!”, zegt Yori over de single. De Golden Retriever staat symbool voor het terugbrengen van passie en speelsheid in een mensenleven, iets wat Yori enorm belangrijk vindt.