Het Haarlemse GUYY hebben vrij recent hun EP ‘Modern Boys (Side B)’ uitgebracht, maar ongemerkt is dat niet gebeurd. De moderne jongens hebben die EP live laten horen tijdens een releaseshow in Cinetol. Tygo Ulta doet op diezelfde avond eveneens een optreden. Met de stijl van deze band, ligt het muzikaal gezien in elkaars verlengde.

GUYY

Vaste grond onder de voeten

GUYY begint langzaam maar gestaag vaste grond onder de voeten te krijgen in het Nederlandse muzieklandschap. Ze zijn al een aantal malen te horen geweest in de eerste 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf edities en inmiddels hebben de mannen ook al een liveoptreden gedaan in 3 voor 12 bij 3FM. Alsof dat niet genoeg is, heeft de band zich laten eind februari laten zien en horen tijdens hun releaseshow in de Cinetol. De EP Modern Boys (Side B) is de logische opvolger van Modern Boys (Side A) die de Haarlemmers vorig jaar hebben uitgebracht. De nieuwe EP alleen al begint op een best opzwepende manier met Hold Up. In het geluid van GUYY zit nog veel meer dan alleen ritmische drumbeats. Bij vlagen doet het je denken aan een ‘Prodigy light’ zoals op That’s On Me.

Tygo Ulta

Volle agenda met optredens

Met de EP Supersuit trekt het tweetal Olaf Kroon en Jelle Schoneveld van Tygo Ulta de aandacht. Het levert hen een plaats in de Popronde op van het afgelopen jaar. De single Possessed die Tygo Ulta in 2022 uitbrengt, zit aan het eind van iets wat met een pandemie te maken heeft, waardoor in muzikaal Nederland alles tot stilstand komt. Het afgelopen jaar hebben Olaf en Jelle dat ruimschoots in kunnen halen door optredens te doen tijdens onder meer de Popronde, Het Paard Den Haag en Poppodium 013 in Tilburg.