Een avond in Bitterzoet op 31 mei gevuld met intieme songs, dansbare grooves en opstandige energie, omringd door discoballen en scheurende gitaren, waarbij drie muziekstudenten van het Conservatorium Amsterdam afstuderen. Daybreak is een muzikale ervaring die zowel vertrouwd als verrassend is, met een knipoog naar de nostalgische klanken van het verleden en de grenzeloosheid van de toekomst. De Nacht zal één keer in het teken staan van het vieren van de nieuwe Dag. De avond staat in het teken van het afstuderen door verschillende studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Na vier jaar zich volledig te hebben ondergedompeld in hun muziek, sluiten Jelle Weber, Marloes van Dongen en Sweder Al hun muzikale avontuur af aan het Conservatorium van Amsterdam. Op deze avond nemen zij niet alleen afscheid van de afgelopen vier jaar, maar slaan zij vooral de bladzijde om naar het nieuwe hoofdstuk dat voor hen klaarstaat. Het oude hoofdstuk zullen zij afsluiten. Iets wat zij doen met een groots feest in de Bitterzoet.

Lucy In The Sky (met Marloes van Dongen)

Lucy In The Sky

Lucy In The Sky

Lucy In The Sky

Lucy In The Sky

Muzikante trakteert publiek op eenmalig optreden

Lucy In The Sky, het kleine alter ego van Marloes van Dongen, begint al op jonge leeftijd aan een muzikale reis. Het is geïnspireerd over verschillende decennia waar Lucy elementen combineert van jazz, melodieën die doen denken aan de jaren '60 en '70 en combineert ze met klassieke en popinvloeden. Ze streeft ernaar terug te keren naar de wortels van haar muzikale begin, en herinnert zich de dagen dat ze als tiener aan de piano zat en haar eerste originele liedjes speelde en zong.

Haar liedjes dienen voor diep persoonlijke reflecties, waardoor haar emoties en ervaringen eerlijk en oprecht kunnen doorschijnen. Door middel van de muziek nodigen Lucy en haar strijkkwartet luisteraars uit om te genieten van een persoonlijke reis, waarbij ze haar belangrijkste momenten in het leven verweeft in de structuur van haar teksten. Lucy In The Sky is een eenmalige uitvoering van een persoonlijke reis die het publiek te zien krijgt, om daarna te verdwijnen.

Mr. Moonlight

Mr. Moonlight

Mr. Moonlight

Mr. Moonlight

Mr. Moonlight

Eens moet de eerste keer zijn

Voor Jelle Weber begint er al een muzikaal avontuur. Volgens hem is Mr. Moonlight is een muzikale sensatie geïnspireerd door de tijdloze klanken van The Beatles en moderne jaren 60-achtige bands zoals Temples, Allah-las en The Lemon Twigs. Ze bieden een vertrouwde maar verrassende ervaring die een eerbetoon is aan nostalgische verhalen uit het verleden en de vernieuwende experimenten van nu. Met aanstekelijke melodieën, harmonieuze zang en boeiende energie brengt Mr. Moonlight het beste van twee werelden samen, waardoor een unieke muzikale ervaring ontstaat die zowel klassiek als eigentijds aanvoelt.

De muziekstijl van Mr. Moonlight is divers en veelzijdig, met nummers variërend van uptempo rock & roll tot intieme ballads. Met hun innovatieve aanpak van songwriting en productie weten ze te verrassen en te boeien en houden ze het publiek op het puntje van hun stoel. Kortom, Mr. Moonlight is een band die de grenzen van de muziek verlegt en een verfrissende kijk biedt op klassieke klanken uit het verleden.

Liam Pek

Liam Pek (Jelle Weber)

Liam Pek

Liam Pek

Geen introductie meer nodig

Al bassist spelt Jelle bij Liam Pek. Inmiddels heeft Liam Pek niet echt meer een introductie nodig, want Liam is geselecteerd voor de Popronde later dit jaar. Eerder dit jaar is de EP Keep On Keeping On al verschenen en is de muziek al opgepikt bij verschillende radioprogramma’s van lokale omroepen.

Liam Pek neemt een enorme sprong van het gewone en neemt het publiek mee van genre naar genre met een veelzijdig maar samenhangend repertoire. Hij zweeft door glimpen van Blues, Latin, 70's pop en jazz heen, creëert eindeloze creativiteit in zijn songwriting en optreden. Wie de optredens van Liam bezoekt weet dat hij tijdens zijn optredens humoristische quotes plaatst. De muziek kenmerkt zich volgens kenners als meeslepende ritmes, trippy gitaren en pakkende melodieën gecombineerd met een vrijgevochten band die zorgt voor een besmettelijke levenslust. Of je nu de hele nacht wilt dansen of de humor in wilt en ontroerende verhalen van de teksten in terug wil horen, het is er allemaal.

Malu

Malu

Malu

Malu

'Opgedragen aan iedereen die werd veroordeeld omdat hij zijn gevoelens van harte omarmde'

Andermaal Marloes van Dongen. Een muzikaal wapen feit met de single Fire Thoughts is inmiddels een feit. Alleen is daar na de avond van het optreden in Bitterzoet er weer één aan toegevoegd.

De nieuwe single Future Cries is sinds 7 juni uit bij Excelsior die een neus hebben voor aanstormend muzikaal talent. ,Dit nummer is opgedragen aan iedereen die werd veroordeeld omdat hij zijn gevoelens van harte omarmde. Het herinnert ons eraan dat hoewel het altijd belangrijk is dat we onze woorden verstandig kiezen, niemand ooit zijn diepste emoties mag onderdrukken. Laat je stemmen vrij zweven, want het is een krachtig geluid dat het verdient om gehoord te worden en sta nooit toe dat iemand de vonk die je ware zelf is, dempt”, zegt Lucy over de nieuwe single.

TIM (met Sweder Al)

TIM (met opnieuw Sweder Al)

TIM

Tijd voor actie

Sweder Al heeft achter de drums gezeten van Panthause, maar deze band met onder meer Joan de Bruyn Kops is uit elkaar. Destijds heeft de pandemie een wissel getrokken op de bandleden en net op het moment dat het allemaal weer kan in 2021 is de energie weg.

Treuren hoeft Sweder niet. De band waar hij deel vanuit maakt heet TIM en die doen wat ze zelf willen, of je dat zint of niet. Ontstaan door de drang om de Nederlandse taal met garagepunk te combineren, heeft TIM zich gevormd tot een bal van chaotische energie die los wil breken. TIM zal je choqueren, uitdagen en verbazen. Teksten met veel onzin, maar wel onzin met een verhaal. Een opstandig en direct powertrio dat speelt met urgentie, alsof ze bang zijn niet genoeg uit hun jonge jaren te kunnen halen. Met invloeden van IDLES, black midi en Metz.

FIEP

FIEP

Sweder Al achter de drums bij FIEP

FIEP

Drukke agenda

Of Sweder Al nog verder gaat met TIM is afwachten, maar op dit moment heeft hij als drummer een drukke agenda, want met FIEP gaat het van de ene plaats naar de andere. Eerder valt FIEP al nadrukkelijk op tijdens de Popronde van 2022. De EP 77 Stokes Croft zorgt voor nog meer aandacht evenals een optreden op Eurosonic Noorderslag begin dit jaar.

In dat op zicht staat FIEP goed in de muzikale etalage en dan ligt een optreden tijdens Daybreak omdat Sweder afstudeert logischerwijs voor de hand. Nog even over de naam FIEP, want die heeft Veerle Driessen ooit gekregen als koosnaampje vaan haar vader gekregen. Het is zelfs ‘Fiepke’ geweest. Ooit opgegroeid in Noord-Brabant verovert FIEP in rap tempo terrein in het Nederlandse muzieklandschap. Als band de komende tijd veelvuldig te zien op de nodige festivals.