Close To Fire heeft op zaterdag 8 april weer van zich laten horen in het Haarlemse Patronaat door als support op te treden bij de albumreleaseshow van Starfish. De band heeft in 2022 hun eigen album ‘This Is What It Feels Like’. Voor het album heeft de band nog de EP ‘Stepping Stone’ uitgebracht in 2020. Ooit heeft de band meegedaan aan de Rob Acda Award, maar inmiddels is Close To Fire een bekende naam in het Nederlandse clubcircuit.

Eigen clubtour

Album goed ontvangen

Het album This Is What It Feels Like is door verschillende muziekliefhebbers in het land goed ontvangen. ,,In maart hebben we een clubtour door Nederland gedaan”, vertelt Patrick Mogge van Close To Fire. Het brengt de band op verschillende plaatsen in het land zoals Groningen, Amersfoort en Den Haag. Het optreden in het Patronaat hebben ze er zelf bijgevoegd. ,,We hebben allemaal goede shows gehad, zoals in Groningen waar ineens 120 mensen staan, terwijl we daarvoor nog nooit eerder zijn geweest”, zegt Patrick.

Daarnaast gebruikt vliegmaatschappij KLM hun track Summer Haze bij hun vluchten. ,,Die gebruiken ze als je met het vliegtuig landt”, vertelt Patrick. Summer Haze is inmiddels al anderhalf jaar op verschillende vluchten te horen, wat bijdraagt aan de bekendheid van Close To Fire.

Close To Fire zit niet stil

‘Het is steeds elk jaar een stapje erbij’

Om te spreken dat Close To Fire al vaste grond onder de voeten heeft, in het Nederlandse muzieklandschap ligt nogal lastig. Wel is het zo dat de band niet stil zit. ,,We werken gewoon langzamerhand met zieltjes winnen. Dat doen we eigenlijk al jaren. Dat doen we nu met een eigen clubtour. Vorig jaar hadden we nog een uitverkocht Bitterzoet, twee jaar daarvoor hadden we een uitverkocht kleine zaal in Paradiso. Het is steeds elk jaar een stapje erbij”, zegt Patrick. Hij merkt op dat Close To Fire 85.000 maandelijkse luisteraars heeft. Op steramingsdienst Spotify staat de teller op iets meer dan vier miljoen streams voor het nummer Summer Haze. ,,Ook komen er mensen naar onze shows toe”, zegt Patrick. Op de grote mainstream festivals is Close To Fire nog niet zo actief, maar wil dat wel heel graag.

Nieuw materiaal op komst

Eerste demo’s af’

Het album This Is What It Feels Like is van 2022. ,,Zomers spelen we heel veel en ’s winters schrijven we weer muziek. Dat doen we ook veel in het buitenland om inspiratie op te doen. En we komen bij van een drukke zomer”, vertelt Patrick. Close To Fire werkt aan nieuw materiaal. ,,De eerste demo’s zijn af en volgende maand gaan we de studio in om vervolgens deze zomers al de eerste singles weer uit te brengen”, zegt Patrick.