Moss betrad het podium bij Bitterzoet voor hun laatste (bitterzoete) optreden met hun gitarist Michiel Stam samen. De band, die al meer dan 20 jaar samen is, heeft een toegewijde en gepassioneerde fanbase, en uit de volle concertzaal was duidelijk dat de fans dit afscheidsoptreden niet zouden missen.

Foto's: Maikel Beers

De band had vanavond geen voorprogramma, maar nam wel even de tijd om de artiesten die voorprogramma speelden in hun vorige shows, namelijk Robin Kesteren, Loupe, en L.A.J., te bedanken voor hun optredens. Ze beginnen hun optreden heel toepasselijk met Beginning. Ondanks de bitterzoete sfeer van dit optreden, gaf de band een prachtig optreden, waarbij het publiek mee danste. Hun meest populaire nummer, "Dear Simon (I Apologize)", werd luid meegezongen door de fans, en voor het laatste nummer pakte Marien Dorleijn zijn gitaar en liep de menigte in waar hij voor de fans zong. Het was echt een gedenkwaardig moment.

De lange levensduur van de band was volledig te zien terwijl ze een setlist speelden vol met fan favorieten en hits uit hun hele carrière. Ze hebben door het hele land gespeeld, maar Amsterdam voelt altijd als thuiskomen en ze hebben een speciaal optreden neergezet voor de fans van hun geboorteplaats. Het was duidelijk dat de jaren van samen optreden hun vaardigheden en chemie hadden aangescherpt, en ze leverden een echt onvergetelijk optreden.

De band beëindigde hun show met het passende nummer "Goodbye", waarmee het bitterzoete optreden ten einde kwam. Aan het einde van de avond nam de band afscheid van Michiel Stam en bedankte hun fans voor hun steun door de jaren heen. Het was een aangrijpend moment voor zowel de band als hun fans, maar de herinneringen aan dit laatste optreden zullen ongetwijfeld nog jaren voortleven.