Op weg naar het einde van het jaar, waarbij ook inmiddels november nu achter de rug is. Het is het moment dat de herfst echt diep gevorderd is. Dromen gebeurt bij de laatst verschenen single Sighj van Josephine Odhil, het wereldse element zit in de EP ‘Take Me Back’ van Bonna Nikki en FIEP maakt zich op voor haar optreden op Eurosonic Noorderslag en is één van de muzikale afsluiters geweest tijdens de Popronde 2022 in de Melkweg Amsterdam. Bij laatstgenoemde zijn een aantal dromen uitgekomen en die zijn zeker niet surrealistisch te noemen.

Hoofdfoto: Danique van Kesteren

Josephine Odhil

Vijfde single in aanloop naar presentatie debuutalbum 'Volatile'

Het is langzaam maar gestaag gegaan met Josephine Odhil die eerder heeft gespeeld op festivals als Lowlands, Transmusicales en Into The Great Wide Open, Dat heeft ze met haar voormalige band The Mysterons gedaan, maar inmiddels is Josephine op het solopad. In 2021 is ze daarmee begonnen met Fly On The Wall. Dan wordt min of meer duidelijk dat ze een doel heeft, wat moet gaan leiden tot een album. Onderweg pikken de grote mediaplatformen haar op en dat is met de vijfde single Sigh niet anders. Op Sigh laat Josephine opnieuw haar mysterieuze geluid weer horen en waar de droom niet ver weg is. ,,..Voor al jullie ontsnappers, verlangend naar ergens anders. Sigh is een nummer voor wie op zoek is naar iets mystieks...”, zegt ze over haar laatst verschenen single. Josephine's debuutalbum Volatile zal in januari verschijnen en dit zal gevierd worden met een release show in Paradiso op 27 januari 2023.

Bonna Nikki

Terug naar de plek in Benin

Als het met één iemand dit najaar snel is gegaan, dan is het wel met Bonna Nikki. Daar waar hij met de band eerder nog deel uit maakt tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award, rijdt Bonna Nikki naar alle uithoeken van het land tijdens de Popronde van 2022.

Het brengt Samuel Prins die het grote muzikale brein is achter Bonna Nikki ook in Haarlem tijdens de Popronde in oktober. Vanaf het moment dat Bonna Nikki bij de Rob Acda Award opduikt, brengen ze singles uit. De naam is afgeleid van geboren in Nikki en dat is een plaats in Benin. Samuel is daar groot geworden en dat is duidelijk hoorbaar in de zes singles die hij al heeft uitgebracht. Tijdens de Rob Acda Award omschrijft hij als muziek uit alle delen van de wereld. Met Take Me Back, wat ook het titelnummer is van de EP sluit hij de reeks af. De EP releaseshow gaat Bonna Nikki doen op 11 december in Cinetol.

FIEP

Met dynamische indiepop naar Eurosonic

De muziek van FIEP is stevig maar wel degelijk indy. Dat terwijl FIEP een ongekend werktempo er op na houdt. Het heeft haar al de singles Nightshop en Daydreaming opgeleverd.

In de maand november is daar Lola nog bij gekomen. Met die derde single mag de nogal drukke FIEP tevreden terugkijken op 2022, met belangstelling van grote broer 3 voor 12, Kink FM en de Popronde. Als kers op de taart, komt daar Eurosonic Noorderslag aan het begin van 2023 nog eens bij. Met haar eigen opdracht om elke dag een liedje te schrijven, moet Veerle Driessen die schuilgaat achter FIEP inmiddels een behoorlijke muzikale bibliotheek hebben. FIEP praat en zingt op haar singles. Het kan niet anders dat dit nog eens een vervolg moet gaan krijgen in 2023 met of een album of een EP.