De eerste maand van 2022 ligt alweer achter ons en januari heet toch een aantal mooie momenten opgeleverd. Het is nog maar het begin, want een flink aantal muzikanten uit Noord-Holland lopen met plannen om nieuw materiaal uit te gaan brengen. Hoewel er in beperkte mate al het één en ander mogelijk is, wachten de meesten toch wanneer het echt los kan gaan. De maand januari van 2022 levert naast de updates weer genoeg op.

Dubbel op met 3 Point Landing

Alkmaarse band geeft twee nummers vrij van debuutalbum

3 Point Landing bouwt de spanning voor hun debuutalbum Shadow Work aardig op. De songs Pioneers en Utopia zijn het vijfde en zesde nummer van het debuutalbum dat later dit jaar nog gaat verschijnen. De band met frontvrouw Doortje van den Berg heeft behoorlijk wat vlieguren gemaakt. Voor de pandemie heeft 3 Point Landing meegedaan aan de Rob Acda Award in Haarlem waar de jury al onder de indruk is geweest van de rock en de keytar. Het popplatform NH-Pop heeft de band uit de kaasstad verder op sleeptouw genomen. Zelf heeft 3 Point Landing ook het nodige gedaan bij NH-Pop.

Eigen geluid

Naam maken met symfonische en mysterieuze klanken

Min of meer laat 3 Point Landing steeds meer een eigen geluid klinken. Dat is op ‘Utopia’ te horen, waarbij de song de typische dynamieken kenmerken weer terug laat komen waarmee het Alkmaarse drietal naam mee maakt. De song klinkt symfonisch en heeft iets mysterieus. Dat is de bedoeling van 3 Point Landing, want ‘Shadow Work’ kent immers een schaduwzijde. ‘Pioneers’ klinkt rustiger, waarmee de band uit Alkmaar laat horen dat het niet altijd stevig hoeft te klinken. Hieronder een overzicht van de singles die 3 Point Landing de laatste maanden heeft uitgebracht met daarin uiteraard de twee meest recente songs.

Als een vogel spreekt

Levenslessen op ‘Heartbreak Bird’

Sven Ross is de volgende muzikant die live komt spelen bij de eerstvolgende 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf editie in februari tijdens het programma Alternative FM op ZFM Zandvoort. Daar is alle reden toe, want Sven heeft afgelopen maand een luisterliedje afgeleverd van een ongekende schoonheid. Er zit zoveel wijsheid in een vogel. Zeker als je ernaar wil kijken. Heartbreak Bird komt van de EP Filled With Gold die Sven in februari gaat uitbrengen. Daar zijn ook de singles die hij in 2021 heeft uitgebracht terug te vinden. Subtiel is het fluiten wat Sven doet op deze song.

Bijzondere release van EP ‘Filled With Gold’

Originele tournee op vier wielen

Voor de release van zijn EP Filled With Gold die komende maand op stapel staat heeft de Amsterdamse songwriter iets origineels bedacht. Via Instagram heeft Sven aangekondigd om dit rijdend te gaan doen, want in het land waar nog beperkende maatregelen geldt, wil je toch dat je muziek bij de mensen komt. Op 20 februari rijdt Sven door een deel van het polderlandschap van West-Friesland en brengt hem in Enkhuizen.

Uptempo uit de hoofdstad

Geef de schuld maar aan de muziek

Dursun is meegenomen in de playlist van 3 voor 12 Lokaal Draait. Hij gebruikt muzikale invloeden van Lenny Kravitz, Prince en Herman Brood and His Wild Romance. Blame It On The Music is een toegankelijk en radiovriendelijk nummer. Een prima gitaarhook met een repeterend ritme op de drums zorgen voor een positief klinkend geluid op de single. Verwachtingsvol kan iedereen uitkijken naar wat komen gaat. Die mooie verandering komt eraan op het zonnig klinkende Blame It On The Music.