December is zoals altijd vol met feestelijke dagen, zo ook de 17e van de maand! In Zaal 100 in Amsterdam vindt dan de Christmas Stomp plaats: een eclectisch festival in de aanloop naar kerst met bands, singer/songwriters en poëzie. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1998, toen een groep bevriende Amsterdamse muzikanten op het idee kwam om hun eigen alternatieve kerstfeest te vieren.

De Christmas Stomp werd jaarlijks georganiseerd tot na de tiende editie in 2007 het doek voorlopig viel. Vijf jaar later werd de de Christmas Stomp nieuw leven ingeblazen en vonden er verschillende edities plaats in De Nieuwe Anita, Paradiso en Zaal 100. Door corona kon het festival de afgelopen twee jaar niet doorgaan, maar om dat goed te maken zal er dit jaar een extra uitbundige editie plaatsvinden, met een spannend en eigenwijs programma in twee zalen. 

Nieuw is dit jaar het diner ticket. Voor dit ticket krijg je een vegetarisch kerstdiner van drie gangen en natuurlijk toegang tot het festival.

Bekijk hieronder alvast de trailer!

Belangrijke info:

  • Locatie: Zaal 100, De Wittenstraat 100, Amsterdam 
  • Datum:  17 december 2022
  • Tijd: Aanvang programma 20.00 uur, deur open om 19.30 uur
  • Kosten: Kaartjes à € 10,- zijn aan de deur verkrijgbaar, in de voorverkoop € 8,79 (inclusief servicekosten), dinertickets zijn € 16,79 (eveneens inclusief servicekosten)

 

Ticketlink | Facebook | Instagram

Lineup:

Raccoon Rally

De lo-fi muziek van het trio Raccoon Rally varieert van lekker mellow naar energiek, waarbij experimentele gitaar-riffs worden gecombineerd met catchy zangpartijen. Zanger/gitarist Tom Gal komt oorspronkelijk uit Hongarije en is een aantal jaar in de Weense underground muziekscene actief geweest. Sinds kort is hij neergestreken in Amsterdam, waar hij met lokale musici zijn project Raccoon Rally heeft voortgezet.

Spotify | Bandcamp

Labasheeda

Het eigenzinnige Amsterdamse trio Labasheeda staat bekend om zijn dynamische shows, waarbij dissonante punkrock wordt afgewisseld met hypnotiserende soundscapes, waardoor je je soms in een psychedelische trip waant. Ook de toevoeging van viool op verschillende nummers zorgt voor een heerlijk all over the place geluid.

Website | Bandcamp

Monokino

Met elementen uit pop, indie, rock en electro heeft Monokino een diverse, verkennende stijl van alternatieve popmuziek gecultiveerd die een snaar raakt bij publiek over de hele wereld. Zijn nieuwste singles maakten dit jaar internationaal furore, werden uitgezonden op de BBC-radio en The Vinyl District maakte Monokino ‘UK artiest van de week’.

Website | Spotify

MANKES

De muziek van MANKES ademt een donkere sfeer, beïnvloed door Scandinavische en Mediterrane folk gecombineerd met noisy elementen. MANKES is een tweemansformatie uit Amsterdam, bestaande uit Selma Peelen en Johan Visschers. MANKES is niet makkelijk in een hokje te stoppen en  moet je vooral beleven. Hun muziek is intens, filmisch, duister met melodische zanglijnen en veel dynamiek. De sfeer verloopt van (haast) lieflijk tot dreigend in een theatrale overdracht.

Website | Bandcamp

The Earwurms

Met melodieën die zich in je hoofd nestelen, verplaatsen The Earwurms zich met ritmes die tederheid en herhaling afwisselen met verwarring binnen verandering. The Earwurms maken conceptuele punk, gespeeld door drie toevallige vrouwen met hartige woorden om te harden, en een mikmak aan geluid. Hun eerste album komt binnenkort uit, de single ‘Butterflies’ is nu al te beluisteren.

Spotify | Bandcamp