Een zielig kerstfeest met stippenlift is hét feestje voor de excentrieke introvert om Kerstmis in te luiden met dansen (en een beetje huilen) op depriwave. Dit inmiddels jaarlijkse kerstconcert van Stippenlift is er zeker eentje om aan je eigen kersttradities toe te voegen.

Wanneer je de kleine zaal van Paradiso binnenloopt, kom je meteen in de kerstsfeer; twee versierde kerstbomen op het podium en verlichting in rood en groene kerstkleuren. De zaal vult zich langzaam met een bijzonder publiek; excentrieke, maar sympathieke introverts. Precies wat je verwacht als je denkt aan een Stippenlift-fan, maar dan een hele zaal ermee gevuld. Een mooi gezicht, met hier en daar een kerstmuts en een foute kersttrui. 

Stippenlift komt op in een prachtig grijs pak. "Kerst begint officieel nu", zegt hij en hij zet laat mij met kerst alleen in. Het nummer dat volgt is een kerstnummer: een onheilspellend synthwave lied met sleebellen, waarin Stippenlift ons duidelijk maakt wat voor enge man de Kerstman eigenlijk is.

De kersthit Huilen (kerst) volgt. Het publiek is ermee bekend. "Wil je van kerstfeest ruilen?" "Wat zeggen jullie?", roept Stippenlift. Het publiek antwoord: "ik wil alleen maar huilen!" 

Stippenlift deelt met ons het geheim van zijn kerst-depriwave. Het zit hem namelijk in de gepatenteerde sleebel. Het nummer erna, een kerstnummer voor de verandering, gaat over Betsie, de koe die kerst wilde vieren, maar in plaats daarvan bij de slager eindigde. Mensen dansen mee op dit energieke nummer en de lugubere teksten worden luidkeels meegezongen. 

De zaal is warm en benauwd. Stippenlift, in pak, merkt dit ook op. "Het is echt warm hier. Dat is heel chique hè, tegenwoordig". Hij zet Gender in (een non-kerstliedje). Daarna volgt zijn cover van Een eigen huis, de synthwave editie. Er wordt gedanst.

Scarabee sluit zich bij Stippenlift aan op het podium om hun recent uitgebrachte lied te zingen, Samen Bij De Boom. Een wholesome lied, maar natuurlijk met wat depressieve teksten erdoorheen. 

Stippenlift neemt even de tijd om het publiek te laten weten: je bent niet alleen. Hij sluit de avond af met een cover van K3's Tele-Romeo. Dansend en zingend komt het kerstconcert tot een einde. Een bijzondere avond, zeker één om aan jouw jaarlijkse kersttradities toe te voegen!