Op vrijdagavond druppelt de kleine zaal van Paradiso vol met mensen, jong en oud. Dit optreden van Someone stond origineel gepland in December van afgelopen jaar, als album release optreden van het album ‘Shapeshifter’. Vanavond kan het concert dan eindelijk plaatsvinden en dit voelt aan als een warme knuffel.

Tessa Rose Jackson, zoals de artiest daadwerkelijk heet, komt op met haar akoestische gitaar. Haar eerste liedjes zijn klein en intiem. Alleen zij, haar gitaar en haar back-up zangeres. De band komt later pas invallen. Het publiek is stil en lijkt in een trance te zijn geraakt door Tessa's prachtige stem en lyrics. In tegenstelling tot haar vorige album, ORBIT II, wat psychedelisch was, vol synthesizers zat, en buitenaards aanvoelde, zijn de liedjes van dit album erg menselijk. Menselijkheid was dan ook precies datgene waar Tessa behoefte aan had toen ze dit album schreef tijdens lockdowns. En ook al zijn de lockdowns voorbij, de troost en steun van de folkachtige akoestische muziek is nog steeds te voelen. 

Wanneer Tessa het lied Paris at Midnight inzet, nodigt ze het publiek uit om mee te zingen. Het gehele publiek zingt het betoverende melodietje in koor mee. Het overweldigt Tessa. Waar de rol van 'Carer' eigenlijk bij Tessa lag door haar muziek, lijkt deze nu even te zijn overgenomen door het publiek. Het publiek troost Tessa met haar mooie samenzang. Het overvalt Tessa zo dat ze even kort haar eigen tekst vergeet, maar ze herpakt zich direct. Ze vertelt ons dat dit de eerste keer is dat zoiets haar overkomt.

Deze show had eigenlijk een album release moeten zijn voor het album Shapeshifter, maar inmiddels heeft Tessa ook al nieuwe muziek uitgebracht als Someone. Haar nieuwe nummers neigen weer naar het psychedelische. Song For Slowdancing is er daar één van. Tessa vertelt ons dat dit lied gaat over wanneer je iets kwijtraakt, waarvan je niet wist dat je het kon kwijtraken, en dat de aarde dan onder je voeten wegvalt. Tegelijkertijd realiseer je je dat, wanneer er wat tijd is verstreken, je er juist sterker door bent geworden en dat je zelfs blij bent dat het is gebeurd. Ook speelt ze In Your Arms en Suddenly van haar nieuwe EP. Bij beide liedjes zijn ook de buitenaardse invloeden te merken. Voor In Your Arms is afgelopen maand ook een romantische videoclip uitgekomen, waarin twee mensen in ruimtepakken op een soort post-apocalyptische aarde te zien zijn.

Als het einde van het optreden nadert wordt er wat meer gedanst. Het heel rustige en intieme begin van het optreden is overgegaan naar een meer energieke sfeer. Voordat ze het laatste nummer inzet vertelt Tessa ons: "dit is het laatste nummer, echt!". Ze doet niet aan toegiften.

 

Na afloop blijft een groot deel van het publiek rondhangen in de zaal. Achterin wordt merchandise verkocht van Tessa. Er is ook kunst te koop. Naast muzikant is deze artiest ook visueel artiest en haar kunstwerken zijn zeker de moeite waard om te bekijken, daarnaast  vallen ze in lijn met haar voorliefde voor het buitenaardse.