Afgelopen vrijdag stond poppodium de Duycker vol voor studenten van PACT+, de Amsterdamse MBO muziekopleiding. Vier verschillende acts stonden op de planning en beloofden een gezellige avond.

Instrumentele metal

De metal band Phlox trapt de avond af met instrumentele metal. Als eerste band leggen ze de lat hoog. Ze spelen feilloos hun gitaren en laten het bijna makkelijk lijken. Het publiek knikt hard mee en er wordt geroezemoesd over hoe goed ze zijn. De band heeft geen zangeres, maar dat hebben ze ook niet nodig. Ze maken met het instrumentele al genoeg indruk en zetten de toon voor de avond.

Baas in eigen buik

Sasha Sailor is een indie/rock band die een mooi contrast vormen op de vorige act. Hun optreden begint een beetje wankel door problemen met de microfoon van de zangeres, maar na een paar minuten is het opgelost en komen ze los. Liedjes over liefde en onzekerheid vullen de zaal, de teksten zijn grappig en herkenbaar. De groep is eigenzinnig maar de gitaar van de gitarist steelt de show; die is versierd met een Albert Heijn- en “baas in eigen buik” sticker.

39 graden koorts

De derde act is Outlaw Queen, een vierkoppige alternatieve rockband. Ze blazen het dak eraf met een cover van de klassieker “You Oughta Know”, het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk en de zangeres Lotte haalt alle noten. Haar goede stem neemt niks weg van de andere bandleden: de gitaristen en drummer zitten vol energie en glunderen, wat de band nóg leuker maakt om naar te kijken. Tegen het einde van hun set aan, vraagt Lotte om applaus voor gitarist Gijs, die met 39 graden koorts toch op het podium staat. Het publiek reageert met een welverdiend en daverend applaus. Naast het geweldige optreden heeft de zangeres Lotte ook de hele avond georganiseerd.

All I Want for Christmas

SANN!E sluit samen met zijn band SANN!E & FRIENDS de avond af. De band bestaat uit een drummer, drie achtergrondzangeressen, een gitarist en een toetsenist; die bespeelt een keyboard. Sommige nummers zingt SANN!E met de zangeressen, die stuk voor stuk een zachte, zuivere stem hebben. Voor een speciaal nummer wordt het publiek opgeroepen om mee te zingen. De eerste deuntjes van “All I Want for Christmas” spelen af en iedereen zingt mee. Vlak voor het einde wordt een meisje in het publiek gevraagd om het podium op te komen en wordt er een selfie gemaakt met het de band en de hele zaal. De combinatie van hiphop, R&B, rap en zang maken een ontspannen sfeer en is een mooi einde van de avond.

Inspirerende avond

De studenten van PACT+ bewijzen zichzelf met indrukwekkende optredens. Ze zijn niet alleen allemaal erg goed, ze hebben duidelijk passie en veel plezier in het maken van muziek. De fijne sfeer zorgt voor een inspirerende avond met verschillende soorten muziek en dynamische acts.