Het is rustig in de straten van Hoorn op zaterdagavond 12 november, maar niet in café Backstage. Dit café staat bekend om haar vele liveoptredens in een brede variatie aan muziekstijlen, wat het een zeer geliefde plek maakt onder de lokale muziekfanaten. Bij binnenkomst is het al vrij druk, maar er hangt een comfortabele en kalme sfeer. Een aantal bezoekers zijn aan het genieten van een potje poolen en een biertje, maar binnen enkele minuten zal deze rust op een botte manier verstoord worden. Het is namelijk tijd voor de Hoornse band BLUNT (een letterlijke vertaling van het woord ‘bot’) om het podium te betreden.

Een energieke show

Van moshpits tot meezingers

Met maar drie bandleden weet BLUNT het kleine café te vullen met levendige rock ’n’ roll. De energie is meteen al torenhoog vanaf de eerste seconde, maar misschien zijn ze zelfs net iets té fanatiek, want binnen enkele minuten breekt de gitarist al zijn snaar. Na een korte pauze pakken de jongens de draad weer op, en binnen no-time weten zij het hele café mee te laten zingen met de tekst van een van hun unreleased nummers; “I love the way you break my heart” klinkt in koor. De band laat verschillende kanten van zichzelf zien: op het ene moment zingt de zanger een rustig en persoonlijk nummer, maar enkele minuten later weten zij de mensenmenigte om te toveren in een moshpit. Het publiek is overduidelijk groot fan en smeekt zelfs tot twee keer toe voor een extra nummer: “We want more! We want more!”.

BLUNT, bestaande uit Cem (zang en gitaar), Rover (bas) en Lenny (drum) waren al eerder te zien op de Hoornse stadsfeesten en de nabijgelegen zaal van Huis Verloren. Je zou haast nauwelijks geloven dat dit nog maar hun derde show is; de jongens staan op het podium alsof ze dit al jaren doen. Zelfverzekerd, gepassioneerd en zonder enige zenuwen.

Vriendschap

Een hechte band zorgt voor betere kwaliteit

De band leerde elkaar kennen op de middelbare school, waar zij drie jaar geleden samenkwamen in het muzieklokaal. Met Oasis als grote voorbeeld begon Cem met het schrijven van de tekst en muziek voor BLUNT, waarbij de andere twee leden hem hielpen. “Op het gebied van schrijven en spelen inspireren mijn bandleden, Rover en Lenny, mij het meest, want door samen muziek te maken kom je steeds weer op nieuwe ideeën” vertelt hij hierover na afloop buiten het café. “De kwaliteit die wij kunnen leveren komt gewoon heel erg voort uit de vriendschap die wij met elkaar hebben” voegt Rover daaraantoe. Het zijn overduidelijk niet zomaar bandleden van elkaar, maar echte vrienden met een hechte band.

BLUNT staat voor bot. Dat is ook precies wat de band wil uitstralen, doormiddel van poprockmuziek met hevige drums van hardrock en metal. De bandleden zijn zelf overigens eerder attent dan bot; zo benadrukken de jongens hoe belangrijk zij het vinden dat iedereen zich kan thuis voelen in hun teksten en muziek.

Tussen neus en lippen door laten de jongens weten dat ze druk bezig zijn met het opnemen van hun eerste single.

Benieuwd? Volg de band op Instagram (@bluntband) voor alle updates.

Foto's: Rosa Hoorn (@mystateof.art)