De zomer komt eraan, dat is mooi! maar vandaag is er ook nog eens weer een lading muziek uitgekomen om bij weg te dromen. Yoanne heeft haar debuut EP 'Broken Hatred' gelanceerd, Starfish komt met de zonnige en dansbare track 'Weightless' en Elaine pakt ons in met haar single 'Duinen'. Het voelt als een verjaardag met zoveel moois aan muzikale cadeau's van Noord-Hollandse bodem.

Debuut EP van Yoanne: 'Broken Hatred'

Muziek als steun in moeilijke tijden

De debuut EP 'Broken Hatred' van Yoanne bestaat uit 7 nummers waarvan 3 compleet nieuwe tracks die nog niet eerder te horen waren. De muziek neemt je mee op reis door zware tijden. Namelijk een break up met een manipulatieve leugenaar. Tekstueel en instrumentaal zit er een consistente lijn in de aandacht blijft pakken. Ondanks de somberheid van de gevoelens schuilt er ook een kracht in de nummers om je te helpen dealen met het verdriet als je dit hebt meegemaakt. Yoanne biedt met haar muziek een schouder om op te steunen. In de omschrijving laat de Alkmaarse zangeres weten dat ze deze steun wil bieden zoals andere artiesten dat voor haar ook gedaan hebben met hun muziek. De nummers op de EP zijn erg dansbaar en lekker om mee te zingen.

Luister hier Broken Hatred op Spotify

Starfish - 'Weightless'

Voetjes in het zand en een biertje in de hand

De nieuwe single ‘Weightless’ van Starfish gaat over ontstressen, vakanties en altijd het leven blijven vieren en dat is te horen! Voor de groep zelf betekent het op tour gaan en op festivals spelen, waar ze lang naar hebben uitgekeken. Aankomende zomer zijn ze dan ook te vinden op onder meer Zwarte Cross, WAVES festival en Mixtream Festival! Het nummer vond zijn geboorte al in eind 2018 waarna het op tour door Bonaire en Curaçao in 2019 al een anthem werd voor de venues waar ze speelden. Hoog tijd om het nummer op te nemen en uit te brengen en vandaag is het zover!

Luister hier Weightless op Spotify.

Elaine - 'Duinen'

Heldere verhalende alternatieve pop

Elaine haar nieuwe single ‘Duinen’ is een gitaarliedje met elektronische invloeden. De synthesizers complementeren haar heldere stem. Het nummer opent met het sentiment van een donkere regenachtige avond maar al snel lonkt er licht aan de horizon. De 21-jarige zangeres, songwriter en (stem)actrice Elaine Hakkaart uit Weesp omschrijft haar stijl als “verhalende alternatieve pop” en heeft met dit lied weer een pareltje afgeleverd. Ideaal voor de momenten waar je even op jezelf wilt zijn.

Luister hier Duinen op Spotify.