Het is voor de verandering weer eens leuk, als er muziek op een doordeweekse dag wordt uitgebracht met daarbij een videoclip. Het is werk en materiaal PIEN en Yung Volwassen. PIEN heeft haar opleiding gevolgd buiten Nederland om haar muzikale voetsporen achter te laten en Yung Volwassen is een hiphopduo dat met de EP Nachtcultuur een releaseshow al achter de rug heeft.

PIEN

Een ode aan de reis die verwerking heet

PIEN heet voluit Pien van Meegen en komt oorspronkelijk uit Santpoort-Noord. Inmiddels woont ze in Londen. Het wonen in de Britse hoofdstad heeft alles te maken met haar achtergrond, want ze heeft een Masteropleiding Musical Theatre Performer gevolgd aan het prestigieuze Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow.

PIEN maakt nu haar keuze voor het maken van muziek en wil dit onder meer doen met haar eigen muzikale voorstellingen. Het theater is daar één van de plaatsen war ze dit wil gaan doen. Het zijn daarom best spannende tijden, want de EP 3.0 is het eerste wat ze uit gaat brengen. Het is een mix van western/country, pop en folkmuziek. Dat blijkt wel uit de bijdrage van Jason Belanger met de piano en James Montgomery met de elektrisch viool.

,,Het voelt allemaal een beetje onwerkelijk en soms heb ik de neiging om door te gaan naar het volgende project en te vergeten te genieten van deze mijlpaal. Maar deze woensdag doe ik het niet! Ik zal van dit album genieten en het vieren en ik zal een toast uitbrengen op de toekomst, want vanaf waar ik het nu kan zien, wordt het heel helder”, zegt PIEN.

Yung Volwassen

Nederlandstalige hiphop met dansbare vibe

Het tweetal Lucas Nord en Jan Koopmans hebben in 2021 onder Yung Volwassen hun eerste album uitgebracht. Daarvoor zijn er Engelstalige werken terug te vinden onder de naam Yung Nomo.

Het tweetal kent elkaar al sinds de basisschool, maar bouwen pas laat op de middelbare een vriendschap op door hun gedeelde passie voor muziek. Het begint op een zolderkamertje aan de Keizersgracht in Amsterdam waar Lucas en Jan tijdens hun studie als jongvolwassen duo raps blijft schrijven. Kenmerkend is de humor in de teksten waarmee ze en bepaalde herkenbaarheid mee krijgen. In 2020 is de pandemie noodzakelijk om de jongens ertoe te zetten om serieus met de muziek aan de slag te gaan. Na hun eerste release met videoclip van Moët, smaakt het naar meer.

Inmiddels hebben ze voor hun EP Nachtcultuur een releaseshow achter de rug. Van kant-en-klare beats van het internet maken Lucas en Ja al lang geen gebruik. Ze doen het inmiddels helemaal zelf.