Om nu drie losse updates te doen over de nieuwe muziek voor deze dag, is een beetje overdreven. Daarom weer in één groot artikel waarmee alle drie de muzikanten de aandacht krijgen die ze verdienen. Nieuwe muziek is er van NIENKE, Flora Sophi, Simulation Adaptation en Bryan Richard. Voor NIENKE is het haar Nederlandstalige debuutsingle, maar heeft zij wel al de nodige ervaring opgedaan. Flora Sophi is bezig later dit jaar een debuutalbum te brengen en onderweg daar naar toe komt zij met de derde single en voor Simulation Adaptation uit Uithoorn is het weer nieuw materiaal na hun vorig jaar uitgebrachte album 'The Train To No Man’s Land'. Bryan Richard komt met nieuwste single 'Close'.

NIENKE

Nieuwe weg met debuutsingle ‘Regen’

Nienke Cusell zoals NIENKE voluit heet, is geen onbekende in het Nederlandse muzieklandschap. Met Pepijn van der Burgt en Bram Wesdorp heeft ze een aantal jaren gelden de band Yellow Grass gevormd, waarbij Nienke vaak de leadvocals voor haar rekening heeft genomen. Bram heeft later met Avi On Fire landelijke aandacht weten te krijgen. Ook NIENKE heeft haar weg inmiddels gevonden en waar ze eerst met Yellow Grass Engelstalige songs heeft laten horen, is dat ingewisseld voor de eigen Nederlandse taal.

Met haar solopad laat NIENKE op een onverbloemde manier van zich horen, door te schrijven over een persoonlijke strijd met mentale gezondheid en het vinden van schoonheid in de donkerdere kant van het leven. Zelf omschrijft ze haar muziek als het contrast van persoonlijke teksten, dromerige melodieën, 80's synths en stuwende beats, wat zich het best laat omschrijven als ‘melancholische danspop'. Regen is de eerste single van haar debuut EP Aan de Overkant en vertelt een verhaal over het omgaan met angst en twijfel, en het leren accepteren hiervan.

Klik hier voor de single.

Flora Sophi

Oplossen in de ruimte met nieuwe single

Flora Sophi heeft al twee singles uitgebracht van haar nog te verschijnen debuutalbum in het komende najaar. Dat is het titelnummer If/When en Skin Shout. Inmiddels komt ze met haar derde single The Salt And The Sand waar je haast in een tijdloze ruimte terecht komt.

Misschien komt dat wel door de zachte piano van jazzpianist Benjamin Geyer met daarin de heldere gitaarstemmen in het refrein en de genuanceerde synthesizeraccenten. Net als bij de twee vorige singles klinkt Flora's stem weer spatzuiver. De nieuwe single heeft haast een bijna klassiek geluid maar uiteindelijk is er toch de verwijzing naar jazz.

Klik hier voor onder meer de single The Salt And The Sand

Simulation Adaptation

Vleugje jaren zeventig op nieuwe single

Een vleugje jaren zeventig is te horen op de nieuwe single Don't Need A Reason Why met een orgel. Die orgel doet je denken aan de jaren zeventig. Eerder heeft het muzikale tweetal Simulation Adaptation in 2021 het album The TrainTo No Man's Land uitgebracht waarin Jasper Peeters en Tiam Soria muzikaal een treinreis maken en daarbij een verhaal vertellen over uitstappen en de mensen die ze onderweg spreken.

Op deze nieuwe single is dat minder het geval.In het muzikale arrangement zit een gitaar hook verstopt, die bijna het hele nummer te horen is. Het slot van de single Don't Need A Reason Why doet zelfs sterk aan het warmbloedige geluid denken van Carlos Santana waar opnieuw de orgel weer te horen is.

Klik hier voor de single Don't Need A Reason Why

Bryan Richard

Bryan Richard en herinneringen maken

Bryan Richard komt uit de Zaanstreek en begeeft zich graag onder de mensen in de hoofdstad. Met onder meer Signs en 123 Love valt hij op bij het popplatform NH-Pop.

Bryan heeft een aantal optredens in het land gedaan en misschien is dat wel één van de bronnen om weer een song te maken. ,,Close draait om die ultieme roadtrip in the summer, met degene die je lief hebt, niet weten waar je heen gaat, maar overal heen kunnen gaan. Memories maken. Ik wil dat mensen zodra ze deze track horen die good vibes voelen en ze ook kunnen relaten, of je nou met je fiets, ov, scooter, auto of met het vliegtuig gaat, we zijn allemaal opzoek naar avontuur", zegt Bryan over zijn nieuwe single.

Klik hier voor onder meer de single Close