Het is twee keer Nederlandstalig en een keer Engelstalig. De muzikale bijdragen komen van Nienke, Amber Kamminga en Berenice van Leer. Nienke heeft al eerder de single ‘Regen’ uitgebracht, Amber debuteert met haar nieuwe single ‘Midden Zomer’ en de single ‘Moon Song’ van Berenice. Die single is weer de opvolger van ‘Close To Me’ die eind juli is uitgebracht. Twee Nederlandstalige songs waarin de melancholie en het dromerige in terug te horen is tot vrolijke soul.

Nienke

Het zijn maar woorden

Dat woorden heel veel kunnen doen, bewijst de single Woorden van Nienke. Het is van meet af aan direct, waarbij Nienke niet om de hete brij heen draait. Alles in een draaikolk van melancholie net zoals de single Regen die Nienke eerder heeft uitgebracht. De elektro en de haast ambientachtige beat die in de single is verwerkt, doen het eigenlijk. Het geeft Woorden een behoorlijke rauwe laag, want woorden kunnen wel degelijk pijn veroorzaken.

Tekst: Jaap Koper

Amber Kamminga

Midden Zomer komt bij afsluiting van een zomer

De debuutsingle Midden Zomer van Amber Kamminga uit Heerhugowaard is best wel interessant, want het is het einde van de zomer, hoewel de single je nog wel even terugbrengt naar een zomer die achter ons ligt. Eigenlijk komt de single best op een goed moment. ,,Het is mijn melancholische, dromerige soundtrack voor de nazomer. Op de EP komen mijn voorliefde voor country en pure popmuziek samen, wat een melodieuze plaat met ‘heartfelt’ teksten tot gevolg heeft. De eerste single Midden Zomer gaat over het achterlaten van een giftige relatie; je realiseren dat mensen soms gewoon niet beter kunnen dan ze op dat moment deden, en daar vrede mee hebben”, vertelt Amber over haa eerste single. Spannend is het zeker, maar tegelijkertijd laat de single ook iets kwetsbaars horen met het subtiele spel van de akoestische gitaar en de piano, is het tegelijkertijd ook voor mensen die in een zelfde situatie hebben gezeten of zitten. De country klinkt erin door. Midden Zomer is een single om ook mensen een hart onder de riem te stoppen.

Tekst: Jaap Koper

Berenice van Leer

‘Breng het beste in mij boven’

Soulzangeres Berenice van Leer, de indrukwekkende frontvrouw van onder andere Kraak & Smaak, komt vandaag met haar derde single. Moon Song is de vrolijke opvolger van Close To Me die op 29 juli is uitgekomen en geeft ons een voorproefje van haar aankomende debuutalbum. Met Moon Song laat Berenice ons horen hoe het is om te kijken naar de volle maan en hoe belangrijk die kan zijn in iemands leven; ‘Cause you bring out the best in me, like It’s meant to be’. Uiteindelijk gaat het erom wat een ieder zelf in de song ziet en hoort. Het kan voor ieder verschillend zijn. Een rustig begin met een akoestische gitaar trekt je het nummer in, waarna de drums worden ingezet en het swingen geblazen is. Na een prachtige elektronische outro, word je verrast met een fluitsolo; respectievelijk door de vader van Berenice's muzikale familie, Thijs van Leer. Alleen al dit is het waard om de single toe te voegen aan je playlist.

Tekst: Britt Burgers