Op deze vrijdag twee Nederlandstalige EP’s en de videorelease van een song waarbij je gewoon jezelf mag zijn, ook al hoef je niet vrolijk en lollig worden gevonden. De twee EP’s komen van May Evans en van INKT. May presenteert haar debuut EP Bitterzoet en INKT doet dat met de EP Zeg Me Je Naam. Wendy Moore heeft haar single ‘IDK How To Be Fun’ vorige week gepresenteerd maar vandaag volgt haar clip die bij de single hoort. Kortom in alles is terug te horen dat je jezelf mag zijn, zoals de kern van het verhaal van Wendy’s laatste single over gaat. Al eerder is er een update geplaatst over de EP 'Lawines' van puntjudith.

May Evans

Ontroerende verhalen in bitterzoete Nederlandstalige liedjes

May Evans presenteert vandaag haar debuut EP Bitterzoet en dat terwijl ze ook bezig is met de Popronde waarvoor ze is uitgekozen. De EP is de aanzet voor meer creativiteit, want het is de bedoeling dat er nog een album in 2023 gaat komen met als titel Feniks terecht gaan komen. Dat album moet zelfs een visueel album gaan worden door haar achtergrond als actrice.

Haar muziek kent verschillende stijlen, met een invloed tussen neo-soul en onvervalste negentiger jaren r&b. Funky elektrische gitaren met groovy drums. Het komt van een bevlogen dame die naast haar werk als actrice ook nog schrijft voor een cultuurplatform op het internet. Toch heeft Marije van Sonsbeek die schuilgaat achter May Evans al behoorlijk wat muzikale voetsporen achtergelaten. Zo heeft ze gespeeld in verschillende bands en heeft ze meegewerkt aan musicals. Wie haar drie singles die ze eerder dit jaar heeft uitgebracht hoort, merkt dat ze haar kleinkunst teksten combineert met haar stijl van muziek maken. Dat laatste kan spannend werken als je een optreden van haar gaat bezoeken. Op haar EP Bitterzoet laat May alle vormen van liefde aan bod komen. Van verdriet en rouw, maar ook warmte en vrijheid. Recht uit het hart op melodieën die je grijpen.

INKT

Echte gesprekken met mensen uit de wijk leiden tot EP met Nederlandstalige indiepop songs

INKT is een muzikaal tweetal uit de hoofdstad. Frederike Palmen en Ward Reijmerink, vormen samen het duo INKT. Ze maken melancholische indiepop met eigenzinnige Nederlandse teksten over alledaagse dingen. Frederike is zangeres en songwriter en Ward is de gitarist en producer, maar schrijft eveneens mee aan het materiaal.

,,Als duo schrijven we altijd songs vanuit haar eigen ervaringen. Voor ons meest recente project 'DNA van Oost' trokken wij deze zomer daarom 'hun' buurt in - de Indische Buurt en de Dapperbuurt in Amsterdam - om eens écht met de mensen te praten. Deze gesprekken vormden de creatieve basis voor ons nieuwste werk. Het resultaat is de EP Zeg Me Je Naam, met drie prachtige, filmische songs die het verhaal vertellen van drie bewoners van Amsterdam Oost. De songs laten zien dat we allemaal - ongeacht leeftijd of achtergrond - eigenlijk vooral heel veel met elkaar gemeen hebben”, vertelt Ward over de EP die vandaag is uitgekomen.

Wendy Moore

Je niet thuis voelen is niet erg, omdat je mag zijn wie je wil zijn

Op haar laatste single IDK How To Be Fun die Wendy Moore afgelopen vrijdag heeft uitgebracht, vertelt de Zandvoortse songwriter over haar eerdere ervaringen in haar leven. Het heeft te maken met hoe Wendy vroeger is geweest. Erg introvert. Het leidt er toe dat ze in gezelschap om op een feestje te komen, waar haar muziek niet wordt gedraaid en waar ze het liefst zich verstopt of onopvallend wil zijn. Het is haar gebeurd, maar zoals met haar voorgaande materiaal van iets minder positiefs naar iets meer positiefs gemaakt.

,,Iedereen heeft hier wel is last van denk ik. Het is compleet normaal om ergens niet tussen te passen. Leer je eigen grenzen kennen en forceer jezelf niet. Dat heb ik geleerd. Het betekent niet dat jij niet 'fun' bent!", zegt Wendy over haar nieuwe single. De single heeft ook raakvlakken met haar verleden met wie ze is. Van talent in de paardensport tot muzikante omdat ze vanaf haar zestiende de akoestische gitaar heeft ontdekt. Inmiddels heeft Wendy al de nodige muzikale wapenfeiten achter haar nam staan. Na That’s Not You is IDK How To Be Fun de tweede single die ze uitbrengt bij platenlabel ZIP.