Op de laatste vrijdag van augustus, zijn er weer de nodige nieuwe releases te melden, zoals de nieuwe single van Joost Laméris, een nieuwe single van Erik Reino en ook Flora Sophi met een nieuwe single. De nieuwe single van Joost heet ‘Unframed’ en de nieuwe single van Flora heet ‘Parting Trees’. Erik Reino is evenmin geen onbekende in de muziekwereld van Noord-Holland. Onder Reino heeft hij al het nodige uitgebracht en onder zijn huidige naam de single ‘Love Container’. Nu doet hij dat met ‘Back To The Start’.

Joost Laméris

Manifestatie van het ideale leven

Inmiddels heeft Joost Laméris al twee singles uitgebracht. De single Failing Apart en Never Feels Real zijn al een aantal malen te horen geweest bij verschillende radioprogramma’s waaronder in de 3voor 12 Noord-Holland Vloedgolf edities. Datzelfde geldt ook voor zijn nieuwste single Unframed.

Net als de twee voorgaande singles, kent ook Unframed een persoonlijke lading. Unframed is een nummer waarin hij met atmosferische invloeden een utopia creëert en zingt over hoe hij zichzelf in de toekomst ziet. Hij zingt over een versie van zichzelf die zichzelf geen limieten oplegt en die heeft geluisterd naar zijn huidige dromen en ambities. Tegelijkertijd tekent het nummer volgens hem een beeld van een betere wereld. Joost heeft daarin het beeld van een wereld waarin de zee van goud is, mensen aan het gloeien zijn en zure regen goedaardig is. Net als bij de twee vorige singles zit in Unframed weer dat aparte geluid van een sterke gitaar. Het dromerige stemgeluid van Joost met een achtergrondkoor, is deze nieuwe song bedoeld als een wake-up call. Joost wijst zichzelf erop dat hij controle heeft over zijn toekomst en dat zijn keuzes in het heden zijn toekomst bepalen.

Erik Reino

Muzikale verkenner op zoektocht naar betekenis

Voluit heet hij Erik van Schoonhoven, maar onder de naam Reino heeft hij een aantal jaren geleden nog meegedaan aan de Rob Acda Award. Nu brengt hij onder de naam Erik Reino zijn materiaal uit. Erik komt uit Haarlem, maar zijn wortels liggen wat meer boven het kanaal. Hij vindt zichzelf een filosoof, maar als hij muziek maakt, wil hij dat op een luchtige en kleurrijke manier verwerken. Verwijten over zijn manier van muziek maken, krijgt hij. Het is alleen wel de manier waarop Erik muziek maakt en meestal is dat uptempo, pakkend en zeker dansbaar.

Landelijke airplay

Vallen en opstaan

Zijn vorige single Love Container is onder meer opgepikt door Leo Blokhuis op NPO Radio 2 en door De Stijn op 3FM. Eriks nieuwe single heet Back To The Start en gaat over vallen en opstaan. De tekst in de song "roll to the top and then tumble down" refereert naar de Griekse mythe van Sisyphus. Het eindeloos naar boven rollen van een steen terwijl hij uiteindelijk altijd weer naar beneden valt, en dat hij vanaf daar weer opnieuw moet beginnen. ,,Ik wilde een nummer schrijven over opnieuw beginnen omdat mijn band aan het begin van de corona pandemie uit elkaar was gevallen. Als je band waar je eindeloos veel tijd en geld in hebt gestoken uit elkaar valt, dan doet dat natuurlijk hartstikke veel pijn. Het is net alsof een relatie uit gaat. Maar ik wilde er een positieve spin aan geven. De steen valt voor Reino inderdaad naar beneden, maar ik rol hem weer omhoog onder de naam Erik Reino en ga zo verder. Reino is ooit begonnen als solo project van mij, werd toen een power rock trio, en is nu weer een solo project”, zegt Erik over het verhaal achter de nieuwe single.

Flora Sophi

Vijfde single van nog te verschijnen album If/When

Flora Sophi heeft een tijdje in Berlijn verbleven, maar inmiddels is Flora weer terug in haar eigen Amsterdam waar ze werkt aan haar debuutalbum If/When die ze in de coronapandemie heeft geschreven. In het eerder uitgebrachte materiaal, is duidelijk de invloed van haar leven in Berlijn te horen. Veelal is in haar muziek de dream of filmische laag terug te horen, waarin heel subtiel de elektronische kant van haar muziek in is verwerkt. Voor haar debuutalbum heeft de Amsterdamse songwriter een succesvolle campagne afgerond op Voordekunst. Een crowdfundingcampagne om geld te krijgen voor het verwezenlijken van het debuutalbum If/When.

Woodkid-achtig landschap

Concept van klimaatverandering en de menselijke oorzaak van de verwarring van de natuur

Parting Trees is inmiddels de vijfde single van het album wat op november van dit jaar moet gaan verschijnen. Flora gaat het album presenteren op 18 november met een releaseshow in de Cinetol Amsterdam. Op de single vijfde single Parting Trees roept een Woodkid-achtig landschap op waarin ze stuwende drums en een heldere stem combineert. Stoffige vocale samples en gefragmenteerde synthesizerlijnen vormen een soundscape die donker maar hoopvol is. Parting Trees verkent het concept van klimaatverandering en de menselijke oorzaak van de verwarring van de natuur. Dit nummer is als een uitzicht op een uitgestrekt landschap waar het weer elk moment kan omslaan.