Voor wie de kou en regen hadden getrotseerd, waren er op 18 November weer verschillende nieuwe acts te bewonderen tijdens Melkweg RADAR. Tijdens dit evenement krijgen veelbelovende muzikanten de kans om hun nieuwe muziek te delen met een groter publiek. Deze keer staan Yoanne, Noa Lauryn en Jolene op het podium. Veelbelovend? Jazeker!

Yoanne

Anne Zasburg (Yoanne) opent de avond en brengt, met haar elektrische beats, een relaxte vibe naar de Melkweg. Er is niets tegenin te brengen: het weekend is begonnen! Yoanne laat het publiek genieten van haar mooie stemgeluid en catchy muziek en wordt aangemoedigd door een stevige fanbase. Vooral de meerstemmige klanken en duidelijke boodschap van het nummer Forest fire slaan aan en zullen vast de rest van het weekend in menig hoofd blijven hangen. Na afloop vertelt Yoanne dat ze zich warm en dankbaar voelt. Al benieuwd? Ze is terug te horen op haar laatste EP Broken Hatred, die afgelopen juni is uitgekomen.

Facebook | Instagram | Broken Hatred EP

Noa Lauryn

Vervolgens brengt de Amsterdamse Future Soul zangeres Noa Lauryn de zaal in vervoering. Haar prachtige stem neemt het publiek mee op een reis langs krachtige, kwetsbare nummers, die duidelijk met liefde en vanuit een groot hart zijn geschreven. De prettige en veelzijdige begeleiding doet smachten naar de aanwezigheid van een live drummer. We willen méér! Gelukkig: op 18 maart 2023 presenteert ze in Paradiso, met volledige band, haar debuutalbum Coin Collection. Ook komt op vrijdag 25 november haar single “Bubble” uit. Genoeg om in de toekomst te beluisteren dus!

Instagram | Website | Tickets voor de release show in Paradiso

Jolene

De avond wordt met een klapper afgesloten door de volledige bezetting van de electro indie-pop zangeres en songwriter Jolene. Het publiek wordt overladen met aanstekelijk hit-materiaal en stilstaan is nu echt niet meer mogelijk. De songteksten brengen je een beetje "Back to High School", wat ook de titel van één van haar nummers is. Heel vertrouwd en relatable dus. Maar er is meer dan dat! Verschillende fases van verliefdheid komen voorbij en deze zijn terug te luisteren op de recent uitgebrachte EP 5 stages of love. Die is zeker het beluisteren waard, hoe oud je ook bent. 

Website | Instagram | 5 stages of love EP

Na afloop vroeg ik aan de muzikanten wat voor gevoel ze overhielden aan de show:

"Ik voel me warm en dankbaar!"

Yoanne

“Het was heel leuk dat zoveel mensen die mij nog niet kennen mijn muziek nu konden horen. Ik vond het ook heel leuk om het podium te delen met andere artiesten. Ik ben blij!”

 

Noa Lauryin

“Ik ben heel erg blij. Het ging voor mij heel goed en relaxed. Ik ben heel blij dat we dit samen met de band kunnen doen. Zonder hen stond ik hier niet! Ik ben blij met alle dierbare mensen die hier zijn.”

Jolene