‘Lorem Ipsum’ is normaal gesproken bedoeld als opvulling, een tijdelijke placeholder. Band Lorem Ipsum uit Volendam is er echter om permanent te blijven! Ze mogen onze oren (en harten) met hun muziek altijd opvullen. Afgelopen zondag presenteerden zij hun eerste EP in de PX Volendam. Een zonnige dag waarop werd genoten van punk, rock en new wave songs.

Het is een prachtig zonnige dag in Volendam. Voor poppodium PX zitten Volendammers al te genieten in het zonnetje met een pilsje. Een lokale DJ draait wat zomerse vinyl platen in het poppodium, om het ons nog warmer te laten hebben dan we al deden. De deuren van de PX staan wagenwijd open. Op het terras zit de stemming er al goed in.

Voordat Lorem Ipsum begint met optreden signeren de bandleden hun nieuwe EP aan de deur. De bassist vertelt ons dat op de cover van de EP een oud scheepvaarders ritueel staat. Wanneer schippers voor het eerst de evenaar passeren, worden zij gedoopt door Neptunus. De cover toont dan ook mensen verkleed als Neptunus, Neptunus’ vrouw en een notaris, om de doping te documenteren. Een oude, wat lugubere foto, waarvan de gezichten van de mensen bewerkt met snorren en brillen, en een neon gele achtergrond. Dit is allemaal gemaakt door zangeres Michelle Tuijp van de band zelf. Een erg passende cover voor de Volendammers, die een metaforische evenaar passeren met hun eerste EP. Misschien krijgen ze met dit optreden wel hun Neptunus doop.

 

Lorem Ipsum, bestaande uit Michelle Tuijp (zang), Peter Steur (gitaar), Tim de Boer (bas) and William Mooijer (drum) komen het podium op. Michelle staat letterlijk te springen om te beginnen. Het eerste nummer van de EP, genaamd 'Ode to the nor' wordt ingezet, een lekker garage rock nummer met gitaarsolo van Peter. Het tweede nummer van de EP, genaamd 'Ordinary', is een lied dat zich verzet tegen de sleur van het dagelijkse leven. Erg energiek, maar met een prachtig trieste ondertoon. De band speelt vervolgens hun recent gereleasde nummer genaamd '22'. Een nostalgisch new wave nummer, waarbij een melancholische gitaarriff en de mooie, diepe stem van Michelle samenkomen. Het publiek wil opeens heel graag 22 zijn. Het laatste nummer van de EP, genaamd 'Rumours' is een lekker punknummer, inclusief backup vocals van drummer William.

Lorem Ipsum vervolgt hun optreden door wat covers te spelen, van onder andere PJ Harvey en Gang of Four. Om af te sluiten nemen ze  ons mee op vakantie naar Sanguli. Een knallende afsluiter, inclusief drumsolo met zonnebril op. Erg passend voor deze zonnige dag. Na afloop zorgen lokale vinyl-dj's van radio Dwars voor de afterparty.

 

‘Lorem Ipsum’ dient normaal gesproken als opvulling, tijdelijke placeholder. Band Lorem Ipsum is echter here to stay! Hopelijk mag hun muziek onze oren (en harten) nog vaak opvullen.

Gelukkig mag dat al op 8 April vanaf 18:00 bij nòg een EP release optreden in café Lennon's, Volendam.

Op 7 April komt de EP op spotify.

Volg Lorem ipsum op instagram(@loremipsummusic) en Facebook(@LoremipsumNL)

DJs van radio dwars: Kees bond (@tallguyoutthere), Catharina Kemper (@miauwcath), stanley Plat (@weazulmusic), en Niels Tuijp (@nielstuijp).