De Popronde is het grootste muziekfestival in Nederland, omdat er op meer dan twintig plaatsen in Nederland op verschillende locatie livemuziek te zien en te horen is. Waar je het allemaal aan kan treffen, is minstens zo bijzonder, want dat verschilt van een middelgrote popzaal tot een café, maar ook in de winkel zijn talentvolle bands en singer-songwriters te zien en te beluisteren. In deze provincie is Amsterdam het sluitstuk van de Popronde, maar eerder deze maand heeft ook Hilversum de Popronde binnen de gemeentegrenzen over de grond gehad. Een fotoverslag van deze Popronde is hier te zien.

Foto's: Maikel Beers

CYNN

CYNN

Zin in optreden

CYNN is één van de songwriters ide tijdens de Popronde Hilversum te zien is. Vrij recent heeft ze nog de single Hush Hush uitgebracht. Eerder is ze nog even gevloerd door het vermaledijde 'c' virus, maar voor de Popronde in Hilversum heeft ze het optreden kunnen doen, want zoals ze zelf zegt op haar Instagram account heeft ze behoorlijk #cynnin de optredens die de Popronde haar biedt.

BOAZ

Streling van het oor

BOAZ geldt als één van de meest talentvolle muzikanten van dit moment. Als muziekplatform 'Oor' dat stelt, trekt dat de nodige muziekliefhebbers. Boaz Roelevink zoals hij voluit heet, heeft dat tijdens de Popronde Hilversum opnieuw laten zien, maar vooral ook laten horen. De wortels van hem liggen in de Friese stad Harlingen. Voor sommige plekken tijdens de Popronde heeft BOAZ de nodige kilometers gemaakt om zijn meest recente album Keep It Simple laten horen. De songwriter mag zijn combinatie van country en soul ook laten horen bij het slotakkoord in Amsterdam.

Boaz

FIEP

Naar Eurosonic Noorderslag

Niet alleen BOAZ is uitgekozen tot 'Oor talent', hetzelfde geldt voor FIEP. Pijlsnel is de muziek van Veerle Driessen die schuilgaat achter FIEP opgepikt en mag ze naar Eurosonic Noorderslag begin 2023. Net als CYNN heeft ook FIEP heel even wat van de Popronde moeten overslaan, maar in De Vorstin is het gewoon weer uitpakken.

FIEP

Malu

Gebruik je fantasie op de dansvloer

De dansvloer is het niet voor Malu tijdens haar optreden bij de Popronde In Hilversum. Wat maakt het uniek? In Theater De Muze klinkt het minstens zo mooi.

Malu

Andere optredens

De Baron, Rosemarin en Jaro

Er zijn nog meer opttredens geweest van onder meer De Baron, Rose Marin en Jaro. De Baron maakt 'Guerrilla-Brass'. 'Stomende Brass', 'urban Balkan & art rock', Allemaal in je moerstaal zoals ze het elfzeggen ophun website. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek. Rosemarin is iemand die zich open stelt voor haar publiek. Americana en roots muziek uit Zuid-Afrika zit verweven in haar muziek. De muzikale allronder Jaro is eveneens in beeld gevangen, door fotograaf Maikel van Beers.

De Baron

Rose Marin

Jaro