Afgelopen vrijdag stond de zaal in de Cinetol in Amsterdam helemaal vol voor queer rapper Merel, ook wel bekend als Elmer. Ze geeft een theatraal concert genaamd ‘Nothing Ontploffing', waarmee de eigenschappen van theater en rap samengesmolten worden. De show is geregisseerd door Anna Verkouteren Jansen en het lichtontwerp is uit de hand van Stijn Kortenhoef. Elmer's raps over onder andere seks, relaties en onzekerheid worden ondersteund door opgewekte beats en geven een fris perspectief op vrouwen in hiphop.

Zaal vol met hippe jongeren

Gejuich en gejoel bij opkomst Elmer

Bij binnenkomst is het al erg druk. De zaal staat vol met hippe jongeren. Elmer staat zelf ook nog even tussen het publiek. Na een tijdje komt Miss BB het podium opgelopen en warmt ze het publiek alvast even op. Ze is grappig, uitbundig en creëert een vrije en ontspannen sfeer. Ze steelt de show met de dildo met vleugels, die ze tijdens haar optreden als symbolische baby baart en tentoonstelt.

Dan komt Elmer het podium opgelopen. Gejuich en gejoel vult de zaal maar ze wacht nog even af. Dan begint de voorstelling en gaat het publiek los. Iedereen is duidelijk fan, de nummers worden woord voor woord meegezongen en de chemie tussen Elmer en het publiek spat ervan af. Er wordt in koor “ik neuk je vader zonder condoom” geschreeuwd en Elmer springt af en toe de zaal in en danst vrolijk met de mensen mee. 

 

Simpel decor

Wisselen van kostuums tijdens optreden

Het decor is simpel, maar met de kledingkeuzes is er meer dan genoeg afwisseling. De rapper verschijnt als eerst in een eenvoudig beige pak. Na een tijdje gaat het colbert uit en daarna komt ze terug in een gigantisch beige pak, mini-zonnebril en een hoed. Ook is er een speelgoedhond op een karretje die ze op het podium uitlaat. Tegen het einde aan staat Elmer in haar witte onderbroek en hemd rond te springen en sluit ze haar voorstelling af met twee nieuwe nummers die vrijdag uitkomen.

Schreeuwen, dansen, springen en zelfs bijna fluisteren; Elmer doet het allemaal en neemt het publiek helemaal mee in haar voorstelling. Het is persoonlijk, kwetsbaar maar ook hard. Het is een hele gezellige avond met allemaal gekke taferelen die niet snel te vergeten zijn.