Afgelopen vrijdag is het nieuwe album genaamd 'Dark Roses' van muziekduo Donna Blue uitgekomen. Dinsdag stonden ze in de kleine zaal van de Melkweg in Amsterdam om dit nieuwe album te presenteren. Het publiek bevindt zich in een dramatische oude film en Donna Blue is hun soundtrack.

De (film)setting

Een rustig publiek van jong en oud druppelt langzaam de kleinste zaal van de Melkweg in. Er hangt rook in de lucht als een soort lichte mist. Boven het podium hangt een discobal. Het duo, bestaande uit Danique van Kesteren (zang) en Bart van Dalen (gitaar), lopen het podium op tot ze hun plek vinden onder de zwoele verlichting, samen met drummer Kees Schaper en bassist Joost van Eck.

Een melancholisch sigaretje roken

Donna Blue speelt voornamelijk liedjes van hun nieuwe album ‘Dark Roses’. Veel jangly gitaar en rustige sensuele samenzang van Danique en Bart. Ook op dit album wordt zowel in het Engels als in het Frans gezongen, zoals we van Donna Blue gewend zijn. Wanneer Danique in het Frans een zwoel nummer begint de zingen, voelt het publiek opeens de drang een melancholisch sigaretje te roken. Donna Blue is zich zeer bewust van het effect dat ze op mensen hebben. Na afloop waren er pakjes Donna Blue lucifers te vinden op de merchandise tafel.

 

Dansen als Uma Thurman

De heerlijke Hollywood sfeer die Donna Blue neerzet, laat ons geloven dat Uma Thurman hier graag zweverig op had gedanst. Dit kan echter ook komen door het kapsel van de bassist dat doet denken aan dat van Uma Thurman in Pulp Fiction, maar dan net wat blonder. Het publiek is het in ieder geval met Uma eens en deint zachtjes mee met de muziek.

De credits laten rollen

Wanneer we het einde van deze romantische droomfilm van een optreden naderen zijn we nog niet klaar voor de aftiteling. Donna Blue speelt als toegift 2 nummers, onder andere hun bekende track 'Sunset Boulevard' en laat de credits van onze denkbeeldige film rollen. Het publiek keert zich met tegenzin terug naar het normale leven, maar koopt stiekem nog wel snel de LP onderweg naar buiten.

 

Je kan Donna Blue hier volgen op Instagram en Spotify.