De nederpop, slackerrock, 80s' band Beachtenis opende de avond. Rustige en dromerige band Go Fishing! volgde met betoverende gitaarriffjes. Tamagotchi Paradise sloot de avond af met synthesizers in tuinbroek.

Het is heerlijk weer op de donderdagavond bij Cinetol. Buiten bij de tolbar zitten mensen met een biertje en een burgertje. Het kleine zaaltje van Cinetol loopt langzaam vol en mensen vinden hun plekje in de zaal onder de discobal.

Beachtenis

Beachtenis

De band die de avond inluidt, is Beachtenis. Ze komen het podium op met begeleiding van een triomfantelijk opkomst lied. De laatste keer dat ze hier stonden was vier jaar geleden. Het enthousiasme zit er bij de band al in. Ze openen met ‘papa’, een wat meer slacker rock nummer met Nederlandse teksten over een alleenstaande vader zijn en appelsap drinken. Er volgt een nummer die wat meer jaren 80 aanvoelt. Wanneer het lied plots overgaat in 99 Luftballons joelt het publiek. ‘Chesterfield, Whiskey, en Opium!’, gaat het opeens weer verder. De relaxte en jolige sfeer onder de bandleden, in combinatie met het enthousiaste en interactieve publiek doet aanvoelen alsof Beachtenis voor hun vrienden staat te spelen. Wat misschien dan ook daadwerkelijk het geval was.

Go Fishing!

Go fishing!

Go Fishing! is een muziekduo bestaande uit koppel Bart (gitaar/zang) en Juliette (basgitaar/zang). Het muziekduo is ontstaan tijdens COVID-19 en hun muziek is vooral thuis geschreven. Dat is ook te merken aan de intieme, wat rustigere sfeer van liedjes zoals “Zone” en “Upside down”. De rust is een klein contrast met de energie van Beachtenis hiervoor, maar een fijn contrast niettemin. Bart en Juliette worden vergezeld door nog twee gitaristen en een drummer. Het publiek kan lekker wegdromen bij de zachte gitaarrifjes.

Tamagotchi Paradise

Tamagotchi Paradise

Tamagotchi Paradise sluit de avond af in tuinbroek. De zaal is wat leger dan deze was in het begin van de avond. Tamagotchi Paradise geeft ons dromerige synthesizers, harmonieën, en funky baslijntjes. Wat rustige, dromerige nummers worden afgewisseld met lekker dansbare nummertjes. Het deel van het publiek dat is overgebleven hebben ze aan het swingen gekregen. Ook hun meest recente nummer, “Woman from the start” komt voorbij. Een fantastische afsluiter van een mooie en diverse avond.