Over het rondspoken van zorgen en dromen heeft Melle een EP gemaakt. Die EP ‘When The Night Is Full Of Spies’ en heeft hij gepresenteerd op vrijdagavond 22april in het Amsterdamse Bitterzoet. Van zorgen en dromen is vrij weinig sprake, want het is eerder zorgeloos en opgewekt dan dat de alledaagse problemen door Melle worden besproken. Zijn songs zijn menselijk, omdat iedereen wel eens in die situatie terecht kan komen. Juist dat is misschien wel de kracht van zijn werk.

Support uit Nieuw Zeeland

Graeme James is handige multi instrumentalist

Voor de support bij de releaseshow laat Graeme James van zich horen. De Nieuw-Zeelander woont inmiddels alweer drie jaar in het Zuid-Hollandse Rijswijk. Onlangs heeft Graeme het album Seasons uitgebracht en daarvan speelt hij ook een song. Tussen de songs door, spreekt hij een aantal zinnen Nederlands, maar de voertaal is toch Engels. Graeme begint de meeste van zijn songs door een aantal instrumenten in de loop te zetten. Daarna pakt hij zijn viool om vervolgens folk te laten horen. Graeme krijgt met zijn gevoel voor humor en zijn songs het publiek op zijn hand en zet daarmee al een positieve toon aan het begin van het optreden.

Zorgen en dromen in de hoofden van mensen waarbij Melle alle aandacht heeft voor zijn gitaar

Vaart in songs van piano tot gitaar

Niet alleen van de nieuwe EP

Daarna is het de beurt aan Melle zelf die met band zijn nieuwe EP When The Heart Full Of Spies laat horen. Het is niet alleen het werk van nieuwste EP. Eerder uitgebrachte nummers zoals Y, All For You en Running Out Of Time zijn eveneens te horen. Melle speelt moeiteloos zijn materiaal. Van piano tot gitaar. Soms zit er een rock laag in, maar juist die invloed geven sommige van zijn songs vaart. De zorgen en dromen die in ieders hoofd kunnen rondspoken geeft hij met zijn songs een plaats. Zo is de single How I Long er één dat hoe zorgelijk een situatie kan zijn, dat er op den duur de oplossingen komen.

Niet alleen op de gitaar is Melle te horen

Landelijke aandacht

Meerdere malen te horen op NPO Radio 2

Inmiddels is Melle al te horen geweest op NPO Radio 2. Twee keer bij Giel Beelen, één keer in het Muziekcafé en één keer bij Jan Willem Staat op. Dat is te merken, want de muziek van Melle is toegankelijk, liggen fijn in het gehoor en weten een gevoelige snaar te raken. Zeker als Melle alleen met een ukelele binnenkomt en bijna midden in de zaal en My Fortune onversterkt laat horen. Het fortuinlijke zit misschien wel in het moment zelf. Niemand haalt het in zijn hoofd om er even door heen te praten, want heel Bitterzoet is muisstil bij dat nummer waar de hartstocht ingetogen doorklinkt. Als afsluiting spelt Melle Heartrace. Het is dat nummer waarom alles in zowel arrangement als inhoud bij elkaar komen en waarom Melle die optredens bij NPO Radio 2 heeft gekregen. De vraag is wat na Biterzoet gaat volgen, want Melle kan volgend jaar zo maar in de grote zalen terecht komen voor een groter publiek.