Rijzende Excelsior-ster Yorick van Norden in november te zien bij Club 3voor12NH

The Mysterons en Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings maken line-up compleet

Jochem Boom ,

De eerste week van november vindt in Victorie een nieuwe editie van Club 3voor12NH plaats. Deze keer bestijgen Yorick van Norden, The Mysterons en Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings het Alkmaarse podium. Kaarten zijn voor vijf euro aan de deur te koop.

Yorick van Norden zal bij vaste lezers geen onbekende naam zijn. De Haarlemse zanger had regionaal succes met de beatband The Hype. Na het uit elkaar vallen van die band bleef Van Norden doorgaan met het schrijven van klassieke popsongs. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want het grote Excelsior label pikte hem op en op 2 oktober brengt hij zijn solodebuut Happy Hunting Ground uit.

Het illustere gezelschap The Mysterons is een kruising van afrobeat Jungle By Night en de sixties psychedelica van Pauw. De twee bands kwamen elkaar tegen via het conservatorium van Amsterdam, waar ze voor een project bij elkaar werden gezet. Van Jungle By Night is geen blazer overgebleven, maar de ritmesectie, die bestaat uit Sonny Groeneveld (drums), Peter Peskens (bas) en Pyke Pasman (toetsen) drukt nadrukkelijk een stempel op de samenwerking.

Erik Ankoné is in zijn eentje een ingetogen singer-songwriter, maar transformeert met band The Gone Wrong Kings in een echte bluesrocker. Kleine loopjes van gitarist Max Sombroek barsten dikwijls uit in explosieve solo`s, waar de rockliefhebber wel pap van lust. We hopen tijdens zijn optreden beide kanten van Ankoné te leren kennen.