Derde editie van Club 3voor12NH grijpt terug naar americana en sixtiespop

Donderdag 4 juni spelen Friends of the Family, IX en The Refs

Pim Brasser ,

Ze zijn met zijn zevenen maar liefst, Friends of the Family, en maken klassieke americana. De band laat zich zo duidelijk inspireren door ouderwetse folk en country dat het lijkt alsof je elk nummer al een keer gehoord hebt. Mondharmonica? Check. Countrygitaar? Check. Amerikaans knauwend accent? Dubbelcheck. Friends of the Family won al de Haagse Popprijs en bracht afgelopen oktober zijn debuutalbum uit.

IX (verrassend makkelijk te googelen) klinkt juist Brits, de galmende popliedjes doen denken aan de jaren zestig. Daarmee hebben de liedjes ook meteen een flinke hitpotentie. Niet dat IX alias Marnix Dorrestein zich verlaagt tot standaard songs; hij voegt een subtiel elektronisch vleugje toe, dat ook de dansbaarheid flink opschroeft. Dat hoeft niet te verbazen: Dorrestein bewees al dat de combinatie werkt met zijn band Über-Ich.

Het jonge Alkmaarse drietal The Refs hadden we meer dan een jaar geleden al in de smiezen, toen we ze interviewden en een plekje gaven op ons 3voor12Noord-Holland-podium tijdens de Kunstbende finale in Alkmaar. Opvallend deze talentvolle tieners, die pakkende vrolijke liedjes spelen, maar op deze jonge leeftijd ook al een goed gevoel voor een lekker portie melancholie hebben. Goed nieuws dus dat de heren op deze Club 3voor12NH spelen.

Houd onze website de komende weken in de gaten voor interviews met de talenten.

De derde editie van Club 3voor12NH vindt donderdag 4 juni plaats in Podium Victorie in Alkmaar