3voor12NH presenteert tweemaandelijkse live-avond in Victorie

Lucas Hamming, our Minor Fall en Sue The Night staan in februari garant voor kwaliteit

Jochem Boom ,

3voor12Noord-Holland presenteert een tweemaandelijks terugkerende live-avond in Victorie. De eerste editie vindt plaats op donderdag 5 februari. Samen met Victorie proberen we bands te boeken die in de nabije toekomst hoge ogen zullen gooien in het Nederlandse club- en festivallandschap. Op de eerste editie geven niemand minder dan Lucas Hamming, Sue The Night en our Minor Fall acte de présénce.

Tijdens onze eigen clubavond willen we ons publiek kennis laten maken met de bands waarover we schrijven. Bands die nu voor velen nog onder de radar zweven, maar wellicht in korte tijd zeer bekend zijn. Iedere avond zal afgesloten worden met een klapper van formaat. Iemand die zijn strepen in het club- en festivalseizoen al ruimschoots verdiend heeft.

Lucas Hamming is bekend geworden in het programma De beste singer-songwriter van Nederland, daar behaalde hij een finaleplek. Daarvoor was hij echter al één van Amsterdams meest talentvolle songwriters. Live spelen is zijn tweede natuur en zijn eerste single Green Eyed Man stamt al uit 2012. Doorgewinterd dus.

Sue The Night zangeres Suus de Groot volgde we al toen ze met haar band John Doe’s Revenge dynamische rockmuziek maakte. De afgelopen jaren werkte Suus en band rustig aan hun geraffineerde indiepop, hun debuut zal op 22 januari eindelijk het licht zien. Van de singles Top of Mind en The Whale gaat ons hart in ieder geval sneller kloppen.

Our Minor Fall liep een gelijkaardig traject. De band kwam op de kaart toen ze de Amsterdamse Popprijs wonnen. Door hun live shows groeide het aanzien. De debuut-EP Hold On, Darlene maakte indruk op redacteur Irma de Vries. ‘Ze leveren een tijdloos geluid waarbij hier en daar toch de randjes worden opgezocht. Zolang ze dat weten vast te houden, is het heel erg moeilijk om je voor te stellen dat our Minor fall niet major gaat worden.’

De komende tijd zullen we de artiesten aan je voorstellen, schrijven we een uitgebreid achtergrond verhaal en kun je natuurlijk kaarten winnen. Houd de website in de gaten!

Club 3voor12 NH, donderdag 5 februari, Victorie, 20.30 uur, entree 5 euro