Club 3voor12NH april brengt verloren gegane rock & roll terug

Podium is voor Along The Watchtower, The Indien en Jack and the Weatherman

Jochem Boom ,

Volgende week is het zover, dan vindt de tweede editie van Club 3voor12 NH plaats in Victorie. Die is bijzonder omdat het Alkmaarse Along The Watchtower haar EP presenteert, de gitaren zijn helemaal weg uit het poplandschap, maar bij deze band gieren ze volop. Jack and the Weatherman neemt hun lentegeluid mee vanuit Haarlem en The Indien is typisch Haags, maar net even anders door de psychedelische twist.

De in Duitsland opgenomen EP Cologne van The Indien grijpt je direct naar de strot. Hun show bleef ook bij velen op het netvlies staan toen ze op Noorderslag optraden. We hebben te maken met een oerhaagse band. Ook The Indien grijpt terug naar de sixties, bovendien speelde bassiste Jannke Nijhuis in zowel The Deaf en Splendid. De vier songs tellende EP is gemasterd door Di-Rect-bassist Bas van Wageningen.

In een wereld waar rock bijna is uitgestorven, is Along The Watchtower een verademing. De band grijpt terug naar de tijd dat blues voor het eerst elektrisch ging. De jaren zestig waar Jimi Hendrix hoogtij vierde. De EP, die op de 3voor12NH-avond gepresenteerd wordt, telt vier liedjes waarop de band volop groovet en soleert. Binnenkort verschijnt onze recensie.

Jack and the Weatherman haakt slim aan bij het lome, opgewekte geluid van Chef'Special, de band van wie het succes het afgelopen jaar explodeerde. Jack and the Weatherman onderscheidt zich echter met de kleine bezetting. Het duo speelt volledig akoestisch en lijkt daardoor eerder op een mix van Chef'Special en Jack Johnson dan een regelrechte kloon. Met die koers wist de band al aardig succes te boeken. Het deed vorig jaar veel ervaring op in voorprogramma’s van onder meer Chef'Special en Splendid.