Northern Exposure Electronic Festival maakt line-up bekend

Nieuw indoorfestival Victorie presenteert o.a Weval, Kypski, Applescal en Ganz

Jochem Boom ,

Northern Exposure Electronic Festival maakt via 3voor12Noord-Holland de gehele line-up bekend. Het nieuwe evenement programmeert in opvolging van Pitch een ruim aanbod van elektronische muziek. Op het podium staan Nederlandse dj's en liveacts uit de hele breedte van de elektronische muziek.

Änimal, Falco Benz, Feiertag, Kypski, Moods, Satori, Yakumo en Weval zullen een liveset ten gehore brengen. Achter de draaitafels staan AKKA, Applescal, Bas Dobbelaer, Camiel Daamen, Ganz, Neerslag, Ocean, San Holo en DJ DNS. In de toekomst wil Victorie het festival uitbouwen naar een tweedaags evenement in het nieuwe pand en uiteindelijk naar buiten verplaatsen. Danceprogrammeur Jeroen van Schie is verantwoordelijk voor het concept en programmering van het festival.

Sinds zijn aantreden is er een duidelijkere lijn gekomen in de clubavonden in Victorie. Zo waren de seizoensfeesten een succes. Dat is ook te zien in de cijfers, de afgelopen maanden steeg het aantal bezoekers. Hoe kan dat? Van Schie: "Het scheelt enorm als er iemand is die zich volledig kan focussen op alleen de dance, zoals ik nu kan doen", legt hij uit. "Het zorgt voor een stabieler programma."

Met het festival kon Van Schie voor het eerst volledig zijn eigen gang gaan. "Tot december was het een geval van aftasten van de bestaande contacten en schaafde ik hier en daar bij", aldus Van Schie. "Met N.E.E.F kon ik voor het eerst volledig mijn gang gaan. Het concept is gebaseerd op Northern Exposure cd-reeks. Het heeft echt mijn creatieve signatuur."

Northern Exposure Electronic Music Festival vindt plaats in Victorie op zaterdag 2 mei 2015