The Hype presenteert debuutalbum in thuisbasis Haarlem

De jaren zestig in een nieuw jasje

Foto's & tekst: Denise Diemeer ,

Een Rob Acda Award, meerdere bevrijdingsfestivals en diverse radioshows, waaronder 3FM. Kortom, het is duidelijk dat de jongens van The Hype hun naam eer aan doen. Ook vanavond bevestigen ze dit in deze speciale show ter ere van hun debuutalbum ‘Have you heard the Hype?’. Vanaf vrijdag 23 september is het album overal verkrijgbaar.

De jaren zestig in een nieuw jasje

Trots, geluk of verbijstering? Wat het ook mag zijn, frontman Yorick staat te glunderen als hij na opkomst het publiek in kijkt. De grote zaal in het Patronaat staat bomvol met familie, vrienden en fans voor deze feestelijke avond. Maar niet alleen zij wonen de show bij, Radio 105 zendt het ook nog eens live uit. Daarnaast legt een filmploeg het geheel vast. Dan slaan de zenuwen wel in als het tijd is om te beginnen.

Giel Beelen overhandigt debuutalbum
De eerste nummers spelen ze dan ook een beetje stijfjes en nerveus, maar dat maakt het publiek niet minder enthousiast. Dan verschijnt Giel Beelen op podium, die uiteraard het publiek nog even extra opzweept. Giel overhandigt op ceremoniële wijze het eerste exemplaar van het debuutalbum. Na een korte mededeling over de signeersessie aan het einde van de avond, gaat de show weer verder. De zenuwen zijn plots verdwenen en het feest barst los. Vol overgave spelen de jongens diverse nummers van het album. Travelogue  en Mighty Quinn zijn twee feestnummers zijn die het erg goed doen bij het publiek. The Hype eindigt net zoals op hun album met het mooie Swan Song.

Vervolgens verschijnen de bossen bloemen, bedanken de jongens iedereen en spelen ze  Blue Suede Shoes als allerlaatste toegift.