Rock-’n-Roll Night rockt De Bakkerij

Met Winston, Krakers-IJland, Twice The Same en Dimaryp

Tekst: Tessa van den Brink | Foto's: Jorinde Reijnierse ,

De eerste editie van Rock-‘n-Roll Night in de Bakkerij in Castricum is ondanks kleine oneffenheden in de programmering succesvol. In de volle zaal spelen respectievelijk Winston, Krakers-IJland, Twice The Same en Dimaryp.

Met Winston, Krakers-IJland, Twice The Same en Dimaryp

Het is Rock ’n Roll Night in De Bakkerij. Niet met vetkuiven en leren jackets zoals je hier misschien bij zou verwachten, wel met maar liefst vier bands en een volle zaal. Winston, Krakers-IJland, Twice The Same en Dimaryp verzorgen de muziek. Als Winston begint is er al aardig wat publiek aanwezig, ondanks dat het nog vroeg is voor een vrijdagavond.


Beginnende band
Winston is duidelijk een beginnende band. De vier leden komen allemaal uit Castricum en zijn geïnspireerd door 3 Doors Down en The Red Hot Chili Peppers. Het stemgeluid van de zanger kan wat verbetering gebruiken en soms lijken de teksten en de muziek niet mooi op elkaar aan te sluiten. Maar het publiek klapt er niet minder hard om.


Luidruchtig
De tweede act van de avond is een vreemde eend in de bijt. Daan Krakers en Joris IJland vormen het duo Krakers-IJland en komen er al snel achter dat ze de aandacht van de volle zaal niet vast kunnen houden. Slechts gewapend met gitaar en toetsen verdrinkt hun show volledig in het rumoer van mensen die luidruchtig hun week met elkaar doornemen. Dat is zonde, want op een Songwriter Sunday had deze band het waarschijnlijk heel goed kunnen doen. Een foutje in de programmering waar de band niets aan kan doen.


Energiek
Na Krakers-IJland volgt een explosie van energie in de vorm van de band Twice The Same. Drummer Joris Dijkstra, bassist Mart Schijf en zanger/gitarist Ritchie Lee laten zien en vooral horen waarom deze avond het label Rock-’n-Roll verdient. Vanaf het eerste nummer gaat het los, zowel op het podium als in de zaal. Hier zien we een drietal dat de categorie beginnende band al ontgroeid is, want ondanks de drie nog jonge jongens op het podium, is de sound verrassend volwassen.


Postrock
Afsluiter is Dimaryp, een driekoppige postrockformatie uit Santpoort-Noord en Haarlem. De band haalt inspiratie uit onder andere Isis, Khoma, Oceansize en Katatonia. Het is moeilijk te ontkennen dat het optreden een beetje een tegenvaller is na de energieke show van Twice The Same. De muziek klinkt lijzig en weet het publiek niet echt te boeien. De zaal is tijdens het optreden van Dimaryp dan ook aanzienlijk leger dan eerder op de avond.

Al met al is de avond geslaagd. Ondanks wat oneffenheden in de programmering en optredens van een wisselend niveau, is het druk, gezellig en reageert het publiek enthousiast. De datum van de volgende Rock-‘n-Roll Night staat dan ook al vast: vrijdag 4 november.

 

 

 

Gezien: Rock ’n Roll Night, De Bakkerij (Castricum), 23 september 2011