De festivaloutfit kan nog één keer uit de kast

Stad Als Podium in Haarlem opent komend weekend het cultureel seizoen

Tekst: Saskia Roterman ,

Je festivallaarzen kunnen weer aan, want op zaterdag 10 en zondag 11 september opent Haarlem haar culturele seizoen met het festival Stad Als Podium. Op maar liefst 13 locaties in de stad kun je een weekend lang genieten van muziek, theater, dans en andere kunst.

Stad Als Podium in Haarlem opent komend weekend het cultureel seizoen

Het festivalseizoen is nog niet voorbij, of Haarlem opent haar culturele seizoen met het tweedaagse Stad Als Podium. Ook dit is een festival te noemen, want op zaterdag 10 én zondag 11 september presenteert Haarlem zich door verschillende soorten muziek, literatuur en theater te vertonen op maar liefst 13 (!) locaties in deze culturele stad.

 

Door de samenwerking tussen verschillende instellingen ontstaan leuke kruisbestuivingen. Patronaat bijvoorbeeld presenteert op de zaterdag de mathrock-electronica act Battles, rock ‘n’ soul band The Heavy (UK), Laura Stevenson & The Cans en indie wave retrofuturisten en tevens onze Belgische buren van Customs. Erland & The Carnival (UK) brengt je eeuwenoude poëzie op moderne folkpop en de vrolijke theatrale act van feest rockband Man Man (USA)  is live een must see!

 

Ook de klassieke zaal van Philharmonie opent haar deuren tijdens het twee daagse evenement. Racoon, Stef Kamil Carlens (BE) en Die Anarchistische Abendunterhaltung zullen hier het pop programma vullen.

 

Zelfs enkele musea zijn het decor voor Stad Als Podium. In de historische tuin van het Frans Hals museum zijn singer-songwriters Eefje de Visser en I Am Oak van de partij. In het Teylers museum zal singer-songwriter Lucky Fonz III het publiek van muziek voorzien en doen chiptune acts Frau Holle en Failotron een show, naar aanleiding van de tentoonstelling Gadgets & Games.

 

Breng je liever een bezoekje aan de bioscoop? Dan is het zeker de moeite waard om één van de vele films te bekijken in de Filmschuur. Voor theaterliefhebbers is er ook een Theaterschuur waar toneelstukken zullen worden opgevoerd. Muziek en theater komen hier samen tijdens de voorstelling Bagage, waarbij live muziek van zZz wordt gespeeld.

 

Nog een kruisbestuiving vind je op de zondag van Stad Als Podium in het Patronaat. Tijdens de vertoning van de film ‘Silent Running’ zal de vierkoppige band 65daysofstatic live speciaal gecomponeerde muziek verzorgen.

 

Kortom, dat wordt een weekend lang genieten van (internationale) muziek, theater, dans en andere kunst in Haarlem.