Popronde 2011 strijkt neer in Haarlem

Meer dan 40 acts op 19 locaties in de binnenstad

Tekst: Maike Gerritsen ,

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in ruim twintig steden. Dit jaar strijkt Popronde neer in 27 steden. Een daarvan is Haarlem: op zaterdag 15 oktober zijn er op 19 locaties meer dan 40 van Nederland's beste opkomende acts te zien!

Meer dan 40 acts op 19 locaties in de binnenstad

De Popronde is hét rondreizende muziekfestival van Nederland. Jaarlijks geeft zij 100 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten de kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Dit jaar breidt de Popronde opnieuw uit en doet voor het eerst Apeldoorn, Venlo, Bergen Op Zoom en Delft aan.

Roosbeef, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets, Krach, De Staat en Go Back To The Zoo, allemaal namen die doorbraken voor het grote publiek door deelname aan de Popronde. En het mooie aan dit festival is, het is niet aan een muziekstijl gebonden én alle concerten zijn gratis toegankelijk. De Popronde werkt samen met belangrijke mediapartners als onder andere 3FM Serious Talent, 3voor12 Hollandse Nieuwe, Metro en Live XS.

Dit jaar heeft ook iedere stad zijn eigen Popronde informatiestand, waar je info kunt krijgen over het programma, de ideale route, de Popronde cd 2011 te kopen of bij regen een poncho kunt afhalen. Aanstaande zaterdag, 15 oktober, is het de beurt aan Haarlem om dit bonte gezelschap te ontvangen.

Het programma is zeer gevarieerd en keuzes maken is hierbij dan ook noodzakelijk. Begin deze zaterdagavond bijvoorbeeld met de Nederlandstalige Rufus Kain in het Philharmonie, ook weleens vergeleken met Boudewijn de Groot. Of energieker, naar de jonge honden van Hunting the Robot in Storing op het Houtplein.

In het Patronaat café is de alternatieve muziek goed vertegenwoordigd met o.a. Hollandse Nieuwe artiesten BlackboxRed en Soul Sister Dance Revolution. Later op de avond is draaideurinformatie Wooden een aanrader, net als 3FM Serious Talent Milkbar om 23.45 uur in de Stiels.

Voor het betere danswerk later op de avond, moet je weer in het Patronaat zijn. Hier is electro goed vertegenwoordigd door Anatopia en Kill ‘em Mister en kun je losgaan op het Nederlandstalige De Kraaien, doet denken aan de Jeugd van Tegenwoordig.

Maar er is nog veel meer te zien en te doen aanstaande zaterdag tijdens de Popronde in Haarlem. Maak je eigen keuzes en kijk hier voor het gehele programma!
Tip: Laat je Popronde Stempelkaart bij 7 verschillende locaties stempelen en maak kans op een ' Rondje Haarlem'. De winnaar krijgt onder andere vrijkaarten voor het Patronaat, de Toneelschuur en de Stadsschouwburg.