NH Pop Five

Rodèlle

Interview: Denise Diemeer ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Rodèlle.

Rodèlle

Wie zijn jullie?

"Rodèlle is het gezicht achter het masker. Een soloproject dat begin 2010 is geboren in Reykjavik neemt nu, een jaar later, fysieke vormen aan in een donkere kelder in Zaanstad. Met de kracht van een groep live-muzikanten acht Rodèlle zich sterk genoeg om zijn mix van tederheid en razernij naar buiten te brengen. Zijn debuut op het podium en het tonen van zijn ware gezicht is aanstaande."


Wat maakt jullie Noord-Hollands?

"Onder de rook van de Zaanse industrie klonken eens de eerste tonen van hij die nu als Rodèlle nog steeds in Zaanstad woonachtig is."


Wat zijn jullie toekomstplannen?

"De wereld veroveren met magische klanken en onheilspellende mantra's. Liefde en verwondering voor muziek terugbrengen en bovenal genieten en laten genieten."


Welke rol moet NH-pop Live daarin spelen?

"NH-pop live wordt het debuut-podium voor Rodèlle. De pasgeborene wordt op 27 mei voor het eerst uit de wieg gehaald in de P3 te Purmerend. Alleen al daarom is NH-pop live van essentieel belang voor muziek als die van Rodèlle. Dorpskroegen gaan voor de standaard dorpskroegen-bands, terwijl de poppodia voor de bekende namen gaan. NH-pop live geeft de kans één van deze bekende namen te worden."


Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?

"Omdat Nederland het verdient wakker geschud en bevrijd te worden van de gedachte dat we hier alleen de pop-rock van Kane, Anouk en Bløf kunnen produceren. Onder deze dikke laag doorsnee ligt een hoop verborgen talent die de muzikale ideologie in ons land ongetwijfeld kan verbreden, met Rodèlle voorop."