NH Pop Five

Bright Young Lights

Interview: Maike Gerritsen ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Bright Young Lights.

Bright Young Lights

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Bright Young Lights.”


Wat maakt jullie Noord-Hollands?

“We wonen in Noord-Holland. Niet meer, niet minder.”


Wat zijn jullie toekomstplannen?

“Die zijn er niet of nauwelijks. We plannen niet, we treden op wanneer we gevraagd worden, en we maken een plaat of EP wanneer we tevreden zijn met onze nummers. Eind deze zomer, begin herfst, willen we de tweede EP uitbrengen. Op Vinyl. Die wordt écht goed. We hebben in de nasleep van de eerste EP pas echt een sound gevonden. Die willen we nu graag goed vastleggen.”


Welke rol moet NH-Pop Live daarin spelen?

“Vorige week kregen we een bericht op Facebook van iemand die ons in de Kade in Zaandam gezien had en nu onze EP op haar mp3-speler heeft staan. Alleen hierdoor heeft NH-pop zichzelf al terug betaald.”


Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?

“Het niveau van de muziek-scene in Noord-Holland ligt over het algemeen heel erg laag. Er is weinig creativiteit, geen echte inspiratie. Kortom, weinig originele ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar vorig jaar: van de video’s die zijn geschoten in het eindtraject zat er één tussen met een originele invalshoek. En zelfs dan wordt er nog gerommeld met niet overtuigende effecten. Wij zouden dat bijvoorbeeld wel kunnen. Wat ons een plaats in het eindtraject zou moeten bezorgen, is het niet bezig zijn met hoe we onszelf zo snel mogelijk aan zoveel mogelijk mensen kunnen slijten door hippe of goedverkopende ideeën over te nemen. We werken hard aan de kwaliteit van onze muziek en de algehele presentatie van de band. Dat mag best beloond worden.”