NH Pop Five

Semistereo

Interview: Denise Diemeer ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Semistereo

Semistereo

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Semistereo. We spelen postrock met een progressief randje en noise-erupties. De band bestaat uit  Zanger en gitarist Martijn, gitarist Frank, Bassist Ron, en drummer Marcel.”Wat maakt jullie Noord-Hollands?

“Hoe Noord-Hollands wil je het hebben? Semistereo komt uit de gouden driehoek: Alkmaar, Hilversum en Nieuw Vennep. In het Vennepse polderlandschap hebben we onze eigen studio in een aardappelschuur, die we liefdevol tot 'Potatohead HQ' gedoopt hebben. Hier werken we gestaag aan ons repertoire van intense, meeslepende muzikale avonturen. Creatief, gefocust en eigenwijs; dat is écht Noord-Hollands aan Semistereo.”Wat zijn jullie toekomstplannen?

“We zitten momenteel midden in het opnameproces van ons nieuwe album 'Semistereo', die dit najaar in eigen beheer uit gaat komen. De opnames van de drumtracks zijn onlangs afgerond en zoals het er nu uit ziet wordt het album een beest van een plaat. We zijn er zelf in ieder geval erg enthousiast over, en we weten zeker dat het de luisteraar ook zal bekoren. We hebben veel goede kritiek op ons vorige album 'Welcome You Knight!’ gehad. Met de verbeterpunten op het gebied van techniek, productie en arrangementen zijn we hard aan de slag gegaan, om van de nieuwe plaat een op alle fronten volwaardig album te maken.”Welke rol moet NH-pop Live daarin spelen?

“Het zou super tof zijn als we met behulp van NH-pop Live onze promotie een extra boost kunnen geven. We willen meer interessante en gerichte shows doen waarmee we avontuurlijke luisteraars, die graag verrast wil worden, kunnen bereiken en meezuigen in onze muziek. Ook hopen we via NH-pop Live in contact te komen met partijen die nuttig kunnen zijn bij de distributie van ons album.”Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?

“We willen graag onze muziek en onszelf beter in de markt zetten, zonder voorbij te gaan aan onze eigen identiteit. We denken dat de masterclasses en coaching van NH-pop Live daar erg nuttig bij kunnen zijn. Ook lijkt het ons reuze interessant om met een producer de studio in te gaan. Het kan een nieuwe dimensie geven aan ons creatieve proces.”