NH Pop Five

Staton

Interview: Wendy Beers ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Staton

Staton

Wie zijn jullie?

“Wij zijn rock ’n soul- en funkband Staton. Live zijn we het meest op ons gemak. We brengen liedjes over frustraties en rijkdommen in het leven, maar ook over verdriet. We proberen iedere show weer alles eruit te gooien, samen met het publiek.”


Wat maakt jullie Noord-Hollands?

Noord-Holland is waar onze basis ligt, waar onze zangeres is geboren en woont. We zijn daar altijd samen om te repeteren, schrijven en chillen!”


Wat zijn jullie toekomstplannen?

“We hebben met de hulp van een aantal mensen het album Indecisive gemaakt. We hopen dat deze natuurlijk bij meer mensen bekend wordt. Daarnaast willen we zoveel mogelijk spelen om het publiek een te gekke avond te bezorgen met onze muziek; door echt gevoel te brengen. Men kan op die manier meemaken waar de liedjes over gaan en alles loslaten voor een avond.”


Welke rol moet NH-Pop Live daarin spelen?

“Ons platform verbreden. NH-Pop Live geeft nieuwe bands de kans te groeien en te ontwikkelen tot een hoog niveau. Ze helpen bij alle aspecten van een band. Je kunt wel wat liedjes maken, maar als je die niet verspreid door ze live te spelen of door ze bijvoorbeeld op internet te zetten, komen ze nooit aan bij het publiek. Om dat te regelen biedt NH-Pop Live mogelijkheden, zowel op zakelijk als op creatief gebied. Met niets doen bereik je niets.”


Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?

“We zijn al redelijk goed op weg als band, maar het behalen van het eindtraject zou ons een boost geven. Dan kunnen we dát bijschaven waar we nog beter in moeten worden.”