NH Pop Five

Bounds of Modesty

Interview: Maike Gerritsen ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Bounds of Modesty

Bounds of Modesty

Wie zijn jullie?
 
“Wij zijn Bounds of Modesty. Een moderne, jonge en energieke rockband.
Mijn naam is Callum Stamp, en in 2008 nam ik na mijn eerste gitaarles een liedje op. Dit wilde ik aan de wereld laten horen, maar het had nog iets nodig. Ritme. Via internet ontmoette ik Philipp Hasse, een talentvolle drummer, die meteen begreep waar ik het over had. Ook tussen bassist Wouter Vriezema en nieuwe toevoeging Nick Haakman als gitarist is er een klik. Onze relaties zijn allemaal zo complex als het maar kan, en dat omschrijft ons als band. Om een of andere reden hebben precies wij elkaar ontmoet. Het is iets wat ik nooit had kunnen dromen. En sinds ik de band ben begonnen, is dat het enige wat ik nog doe!”
 

Wat maakt jullie Noord-Hollands?
 
“Drie vierde van onze band is inderdaad afkomstig uit Noord-Holland, maar zo laten we ons niet omschrijven. Vooral ook omdat de drummer van onze band uit Berlijn komt, voelen wij ons veel meer een kleine band in een grote wereld, en niet een lokale band uit Noord-Holland. Onze visie gaat veel verder dan dat. Wij hopen zo veel mogelijk mensen te kunnen bereiken met onze muziek en daar ligt onze passie compleet. We willen iedereen bereiken met een open hart. Ik denk dat die instelling precies is waar de band om draait.” 
 

Wat zijn jullie toekomstplannen?
 
“Het mooie aan de toekomst is uiteraard dat zij open staat voor alles wat je kunt bedenken. En dat doen we daarom ook. Wat we met onze band willen bereiken, is een plek in de hedendaagse muziekwereld. Natuurlijk betekent dit dat we meer willen optreden, veel meer zelfs. Wat daar bij gaat helpen is ons album dat in 2011 nog moet uitkomen; “Heaven On Planet Earth”. Daar komt natuurlijk het nodige bij kijken zoals music video’s, promotie en dat soort dingen. Daar kijk ik persoonlijk naar uit. Maar het grote plaatje van ons toekomstplan is het verbeteren en veranderen van de wereld.”
 

Welke rol moet NH-Pop Live daarin spelen?
 
“NH-Pop is een geweldig initiatief met ontzettend aardige mensen achter de schermen. We hebben ons ingeschreven om mee te doen zonder al te hoge verwachtingen. En om dan tussen de selectie van winnende vijftien bands te komen, is iets wat onze ogen echt opende. En dat als jongste band van het stel. NH-Pop geeft ons de kans door te breken voor groter publiek en wij grijpen die kans vast met beide handen. We treden tweemaal op in het showcase traject (in Hoofddorp en Haarlem) en zullen alles geven wat we hebben!”
 

Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?
 
“Het eindtraject richt zich op de bands die er echt uit springen. Het mogen produceren van een videoclip, optreden in Paradiso en het opnemen van onze muziek in een professionele studio. We zijn ontzettend ingesteld op media en houden van het filmen van promotievideo’s, documentaires en ‘behind the scenes’ filmpjes. Ook willen we ons bewijzen aan een groot publiek en laten zien dat Bounds of Modesty de toekomst van de muziekindustrie is; een nieuwe, moderne sound en een energieke en jonge vertoning. Iets wat ik erg mis als ik de radio aanzet.”