NH Pop Five

Insayno

Interview: Denise Diemeer ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Insayno.

Insayno

Wie zijn jullie?

"Om meteen een misverstand uit de wereld te helpen: Insayno is geen band noch formatie. Het is een solo hiphop act. Insayno is een solo MC die ondersteund wordt door DJ Jerzy, Funkdabiss (van AlsGeroepe), Dawey, Terry en Tigri. De beats zijn door diverse producers gemaakt. De kracht van de ondersteuning zorgt er wel voor dat het lijkt alsof wij een band of formatie zijn. Muziek maak je nooit helemaal in je eentje."


Wat maakt jullie Noord-Hollands?

"Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Alkmaar, Beverwijk. Need to say more?"


Wat zijn jullie toekomstplannen?

"Wij willen zoveel mogelijk optreden, het liefst door heel Nederland natuurlijk. Hier halen wij de meeste voldoening uit. Daarnaast gewoon goede, positieve hiphop maken en de essentie hiervan in leven houden door dit over te brengen op de mensen. Ook willen we een keer optreden met jetpacks en vliegende skateboards."


Welke rol moet NH-pop Live daarin spelen?

"Het aanbieden van diverse podia, goede promotie en M&M's, op kleur gesorteerd. Wij regelen de rest."


Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?

"Omdat wij, ten eerste, de enige hiphop act zijn; dat maakt ons uniek qua genres in het eindtraject. Dit is goed voor de afwisseling. Ten tweede omdat wij een zeer goede live performance weten neer te zetten met veel enthousiasme en energie. Ten derde omdat wij dit alles weten over te brengen op het publiek en op deze manier ook mee krijgen. Ten vierde omdat wij allemaal van kip en Fernandes houden."