In de oefenruimte van: The La La Lies

Het best bewaarde geheim van Waarland

Tekst en foto's: Arjen Ulrich ,

Meestal zien wij bands als ze op podium staan. Maar waar bereiden ze deze shows voor? En waar komt hun inspiratie vandaan? In de fotoreportage ‘In de oefenruimte van’ nemen wij een kijkje in oefenruimtes van diverse Noord-Hollandse bands. Voor deze editie reisden we af naar Waarland voor The La La Lies.

Het best bewaarde geheim van Waarland

Verstopt achter een voor Waarlandse begrippen doodnormale woning aan de Kerkstraat ligt de oefenruimte van The La La Lies. Een ruimte die eerder enkele jaren onderdak bood aan de lokale muzikale sensatie Bill Tiet and the Rolling Tepels. De posters en rekwisieten uit die tijd hangen nog altijd in de oefenruimte en zorgen voor een wat chaotische maar zeer relaxte sfeer.

The La La Lies, bestaande uit Sander den Das, Louis Inghels, Chris Dekker en Jur Bruin, laat zich muzikaal beïnvloeden door de rock uit de jaren 60 en 70 met als voorbeelden The Who en Rolling Stones. Anderhalf jaar geleden speelde The La La Lies in De Wereld Draait Door, deed vervolgens mee aan de Popronde van 2010 en is momenteel druk bezig met de opnames van hun debuutalbum.