Fire Festival geeft nieuwe projecten een kans

Nieuwe acts te zien in Hoornse binnenstad

Tekst: Miranda Huibers ,

Wat ooit begon als klein feest bij de vuurtoren in Hoorn groeide uit tot festival in cultureel pand Het Huis verLoren, in dezelfde stad. Het Fire Festival heeft aanstaande zaterdag voor de vierde keer plaats op deze mooie locatie midden in het centrum.

Nieuwe acts te zien in Hoornse binnenstad

Sommige festivals onderscheiden zich. Bijzonder aan het Fire Festival is dat er niet alleen (lokaal) bekende acts te zien zijn. Het festival durft ook gloednieuwe projecten een kans te geven.


Twee weken geleden stonden ze nog in Melkweg, tijdens Emergenza. Aanstaande zaterdag brengen gitarist Pieter en frontman Ifar van Martial Mouse een akoestische sessie. Ook twee leden van The Riffers treden apart van elkaar op. Drummer Jos van Tol laat zijn nieuwe project Jos & The Noisettes voor het eerst horen op het festival. Pepijn Spijkerman treedt solo op. Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love uit Schagen sluit het festival af.


In Hoorn loopt veel muzikaal talent rond. Medeorganisator Kees Sijtsma: “We willen eigenlijk ieder jaar wel een band uit Hoorn op het podium hebben. Dit jaar zijn we oververtegenwoordigd door Hoorns talent.”


Het Fire Festival begon ooit met 45 man bij de vuurtoren in Hoorn. Daarna verschoof het naar ’t Kroegie. Aanstaande zaterdag wordt het festival voor de vierde keer gehouden in Het Huis verLoren, midden in de oude binnenstad.


Fire Festival: zaterdag 3 juli, Het Huis verLoren, Hoorn