Eerste editie Akoestische Parade is een succes

Met 140 man in ‘de woonkamer’ van de Nozem en de Non

Tekst: Jan van Kampen | Foto's: Richard Schaaper ,

Op Hemelvaartsdag heerste er in de grote zaal van poppodium en café De Nozem & De Non even een gezellige, knusse woonkamersfeer. De Akoestische Parade vond plaats, een muzikale avond met onder andere optredens van Tommy Ebben en Case Mayfield.

Met 140 man in ‘de woonkamer’ van de Nozem en de Non

In Heemskerk vond op Hemelvaartsdag de eerste editie van de Akoestische Parade plaats. Deze muzikale avond is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen de Liedjesfabrique van Young Art en Café Acoustique, beide goed bezochte initiatieven. Een reden om de Akoestische Parade in de grote zaal te organiseren.

Normaal gesproken vinden de Liedjesfabrique en Café Acoustique plaats in een klein café. Hier hoeft men weinig te doen om een fijne huiskamersfeer neer te zetten. In de grote zaal van De Nozem & De Non is dit een ander verhaal. Toch is het de organisatie goed gelukt om de sfeer over te brengen op het publiek. Naar eigen zeggen hebben ze hier de hele Kringloopwinkel voor leeg gekocht.


Milou Bakker
De avond werd afgetrapt door Milou Bakker en Joey Hendriks. Vanaf het begin van het optreden had het duo het publiek in zijn greep. Met de vrolijke én droevige nummers bewezen de 16-jarige muzikanten dat ze helemaal thuis horen op dit soort evementen. Op dit moment kennen nog niet veel mensen Milou en Joey. De kans is groot dat daar in de toekomst verandering in gaat komen.


Case Mayfield
Na Milou was het podium helemaal voor de 23-jarige Case Mayfield. Althans, als je de 'slapende' Timo op de decoratieve bank niet meetelde. Mayfield speelde vooral sobere, emotionele nummers. Dit kon het publiek best waarderen. Op momenten dat de mensen begonnen te praten, speelde Case snel een vrolijker nummer. Hij had hierdoor meteen al snel de aandacht van het publiek teruggewonnen.


Sue The Night
Na de vooral sombere nummers van Case Mayfield betradt de overenthousiaste Suus de Groot het podium. De onuitputtelijke energie van Suus schrok het publiek enigszins af. Toch was het optreden niet slecht. Met indrukwekkende uithalen en leuke gastmuzikanten bewees ze een echt podiumbeest te zijn. Alleen de houding van Sue The Night paste niet goed in de rustige woonkamersfeer van de Akoestische Parade.


Lake Montgomery
De vrolijke noten van Suus werden opgevolgd door de serieuze nummers van Lake Montgomery. Voor sommigen was dit iets te hoog gegrepen. Deze personen verlieten de zaal al snel om een biertje te drinken aan de bar. Ze hebben echter wel iets moois gemist. Naast de 'gewone' nummers deed ze namelijk ook nog een nummer met een drumbeat, die ze uitvoerde op de zijkant van haar gitaar. Een nummer dat veel indruk maakte op de aanwezigen.


Ad Vanderveen
Er was tijdens de Akoestische Parade niet alleen plaats voor nieuw talent. Ook de ervaren muzikant Ad Vanderveen trad op. Hij speelde oud en nieuw werk door elkaar, en kreeg bij sommige nummers de hulp van een zangeres. Vooral deze nummers klonken erg goed; ze hadden de kracht en energie dat bij de rest van zijn nummers soms ontbrak.


Tommy Ebben
Tommy Ebben sloot de Akoestische Parade af. Waarschijnlijk heb je nog nooit van Tommy gehoord, maar herken je toch zijn muziek. Zijn nummer 'She Won't Tell' wordt namelijk gebruikt in de Vodafone commercial, meerdere malen per dag uitgezonden op nationale tv. Als je denkt dat Vodafone zijn beste nummer uitkoos, heb je het mis. Tommy speelde een groot deel van zijn repertoire, en alles klonk goed. Zijn stemgeluid is uniek, even als zijn gitaarspel. We gaan ongetwijfeld nog horen van Tommy Ebben.

 

Gezien: Akoestische Parade, donderdag 2 juni 2011 in De Nozem & De Non (Heemskerk)