All Hearts Revue in Podium Victorie

Gerhardt en vrienden zorgen voor een avond vol magie

Tekst: Inge Bak Foto's: Jay Tang&Gerwald Radsma ,

Vrijdag 17 stond de kleurijke artiest Gerhardt met zijn All Hearts Revue in Podium Victorie. Samen met Channah, Black Oysters en Hans Langeree bezorgde hij het publiek een onvergetelijke avond: al zappend langs talentvolle artiesten uitkomen op een alles samenvattende finale.

Gerhardt en vrienden zorgen voor een avond vol magie

Het concept All Hearts Revue in Podium Victorie had niet beter kunnen beginnen dan met singer-songrwiter Channah, de schoonheid van eenvoud. Op een kleine verhoging stond de jonge vrouw met slechts met haar gitaar en stem. Meer had ze ook niet nodig om direct de juiste snaren te raken. Als je als singer-songwriter het gemoed van de luisteraars kunt bespelen, al vanaf de eerste noten, kun je meer dan mooi zingen alleen. De grondtoon voor de avond was gezet.

De overgang naar de Black Oysters was een grote maar werd moeiteloos genomen. Energiek en rauw zetten de mannen Moyster en Noyster het publiek in beweging. Na deze opzwepende electro-act werd er opnieuw een switch van 180 graden gevraagd, ditmaal voor de spoken-word artiest Hans Langeree, maar de ervaren theaterman kostte dat geen enkele moeite. Hij nam de toeschouwers mee in een wandeling door het bos, alwaar een bijzondere ontmoeting plaatsvond, met een verrassende wending aan het eind. De muzikale en vocale begeleiding was van Wies Kavelaar en Tim van Ouwekerk die daarna getweeën een verstoord liefdesspel ‘bezongen’ in de traditie van de kleinkunst.

DJ Hark warmde tijdens de pauze het publiek nog verder op voor de afsluiting van de avond. Te midden van dit alles hield één man het hoofd koel. Uiterst geconcentreerd en met aandacht knipte en stylde Maichel Klick het haar van vrijwillige modellen. Een meisje liet haar lange lokken vol vertrouwen schuin afsnijden om met een asymmetrisch rockkapsel geheel in stijl het slotoptreden bij te wonen.

Gerhardt is de initiator van de All Hearts Revue.  Gerhardt speelde met zijn gelijknamige band het dak van Podium Victorie er spreekwoordelijk af. De stevige beat stond als een huis, daar doorheen bracht Gerhardt zijn zangstem, soms als een storm en dan weer als zomerbries van hoog naar laag, van ijl naar zwaar, verschillende klankkleuren door de denkbeeldige kamers van zijn ‘house of music’. Dynamisch bewoog hij zich over het podium, totaal opgaand in de lyrics en beats zonder daarbij het contact met zijn publiek te verliezen. Daan Stam van de Dress up Dolls zong een nummer mee, evenredig aan Gerhardts liefde voor samenspel met gelijkgestemden.

De verschillende acts overlapten elkaar niet, maar hielden elkaar ondanks de verschillen in evenwicht. Waarschijnlijk omdat alle optredens even gepassioneerd gebracht werden. Dan kom je ook meteen bij de essentie van de All Hearts Revue uit: een onvergetelijke avond vol getalenteerde artiesten.