3VOOR12/Noord-Holland bestaat 5 jaar en dat vieren we op 24 juni!

Groot jubileumfeest komende vrijdag in de Vorstin in Hilversum

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het is deze maand precies vijf jaar geleden dat 3VOOR12/Noord-Holland werd opgericht. En dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Komende vrijdag 24 juni vieren wij ons jubileumfeest in de Vorstin in Hilversum.

Groot jubileumfeest komende vrijdag in de Vorstin in Hilversum

Op 29 juni 2006 vond de officiele lancering van 3VOOR12/Noord-Holland plaats. Een nieuwe lokaalsite van VPRO's muziekcommunity 3VOOR12, op initiatief van onder andere Stichting NH-pop, de popkoepel van de provincie Noord-Holland. Het doel van de nieuwe site was het wekelijks belichten van de popscène in heel Noord-Holland door middel van interviews, recensies, aankondigingen en fotoverslagen.

Nu, vijf jaar later, kunnen we wel stellen dat ons dat aardig is gelukt. Ruim 70.000 artikelen hebben we sindsdien gepubliceerd, we hebben videosessies gedaan met lokale talenten, zijn te vinden op elk Noord-Hollands festival en hebben zelfs een tijd ons eigen radioprogramma gehad.
En we hebben heel veel Noord-Hollandse acts, die we vanaf het begin af aan hebben gevolgd, zien uitgroeien tot professionele bands die het niet alleen in onze provincie succes hebben, maar ook in de rest van het land. En daar zijn we best een beetje trots op!

We willen onze verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan en dus presenteren we, in samenwerking met Stichting NH-Pop, ons jubileumfeest op vrijdag 24 juni in poppodium De Vorstin in Hilversum.
En we zijn er trots op dat drie grote Noord-Hollandse acts komen spelen.

De Haarlemse band Heist, winnaar van de SENA Performers POPnl Award 2010, ken je vast van hun energieke optredens op Bevrijdingspop Haarlem en Amsterdam en de Popronde. Keith Caputo nam de band mee als voorprogramma op zijn solo-tour. En met hun debuutalbum Razorblade Lemonade hebben ze laten zien dat ze echt klaar zijn voor het grote werk.
Ook singer-songwriter Yori Swart komt spelen.  In 2010 won ze de Amsterdamse Popprijs, NH Pop Live en ze deed mee aan de Popronde. Ook deed ze voorprogramma’s van onder andere Agnes Obel, Tim Knol, Wende Snijders, Anneke van Giersbergen en Rob Klerkx.
En dan de heren van The Hype. Niet alleen stonden ze al in het voorprogramma van bands als The Wombats, The Zombies, Moke, ze hebben het tot 3FM Serious Talent geschopt en bovendien zijn ze de meest geboekte band in de Popronde ooit!

Verder komen er dj's draaien en maakt NH-Pop deze avond ook bekend wie de 5 bands zijn die de volgende fase ingaan van het NH-Pop Live-traject: o.a. studiorecording in E-Sound en een professionele videoclip shoot.

Kortom, een mooi muzikaal feest met een Noord-Hollands tintje wat je absoluut niet mag missen! Zien we je daar?

Info:
Podium de Vorstin
Koninginneweg 44
1211 AS Hilversum

Deur open/aanvang: 20.00

Kaarten:
Online verkrijgbaar via www.devorstin.nl of op de avond zelf aan de kassa.
Kosten: 5 euro (inclusief 1.50 servicekosten)