Eerst namen Mixtream 2011 bekend

Stoere vikingen en dansbare grooves op het festival in Heerhugowaard

Tekst: Saskia Roterman ,

Eind augustus is het weer zover: een gloednieuwe editie van een van Noord-Hollands leukste festivals: Mixtream. En ze hebben alvast een blik namen opengetrokken die wij zeker de moeite waard vinden!

Stoere vikingen en dansbare grooves op het festival in Heerhugowaard

Na de modderige, maar geslaagde editie in 2010 is het nu tijd voor de 11e editie van het gratis openluchtfestival Mixtream. Na regen komt zonneschijn dus deze Mixtream beloofd een nog groter succes te worden! Om de namen moet je het in ieder geval niet laten om een kijkje te komen nemen in het Rosariumpark te Heerhugowaard op zondag 28 augustus.

De eerste grote naam op het programma is Handsome Poets: frisse popmuziek, dansbare grooves en een eighties sound zijn typerend voor de de gitaarpopband. Deze3FM Serious Talent-band speelde o.a. als voorprogramma van Hurts in een uitverkocht Paradiso.

Van over de grens komen de stoere vikingen van het Zweedse Royal Republic om het publiek kennis te laten maken met de catchy klinkende single ‘Tommy Gun’ en vele andere dansbare nummers. 

Daarnaast is de band Memphis Maniacs van de partij en verrast het publiek met onverwachte combinaties van hits uit zeer uiteenlopende genres. Deze energieke muziek laat je happen naar adem!                                                                                
Ook aan aanstormend talent uit de regio ontbreekt het niet op Mixtream, want elk jaar wordt er Mixtream Contest georganiseerd waarvan de winnaars te bewonderen zijn op de festivalzondag. Na de voorrondes in verschillende poppodia werden D-Menace bij de dj’s en Karma’s Lab bij de bands als winnaars uitgeroepen door de jury. Via publieksstem werden nog eens twee bands gekozen die zullen schitteren op het festival, NE1 en Fantastic Noise zijn de gelukkigen. Ook de winnaar van de Rob Acda Award, The Red 17, maakt zijn opwachting tijdens het festival.

Hoewel ze in het verleden al succesvolle acts als Vive La Fête en Osdorp Posse op het programma had staan, heeft ook Mixtream het zoals veel festivals zwaar door de recessie. Dit jaar is daarom bewust gekozen voor het thema Back To Basic. In haar elfjarige bestaan is het festival van vaste waarde geworden in Heerhugowaard en omgeving. Daardoor staat het festival stevig in de steigers en ziet alles er veelbelovend uit!

Mixtream
Recreatiepark Rosarium Heerhugowaard
28 augustus 2011
Toegang: gratis!