Red Bull Bedroom Jam biedt (beginnende) bands een podium.

Van slaapkamer naar poppodium.

Tekst en foto's: Bert Vethaak ,

Op vrijdag 28 juli vond in het Haarlemse Patronaat de laatste liveshow van bandwedstrijd de Red Bull Bedroom Jam plaats. Vijf talentvolle bands mochten laten zien wat ze ervan kunnen met de hulp van niemand minder dan Triggerfinger!

Van slaapkamer naar poppodium.

De Red Bull Bedroom Jam is een wedstrijd voor beginnende bandjes. In Engeland bestaat deze competitie al sinds 2007 en sinds vorig jaar is het fenomeen ook in Nederland te vinden. Donderdag 28 juli werd vond de laatste liveshow van de Red Bull Bedroom Jam plaats in het Haarlemse Patronaat. Eerder waren Luxor Live in Arnhem en 013 in Tilburg al aan de beurt.
Het conept mag dan wel bedoeld zij om beginnende bandjes een podium te geven, maar dat leek in dit geval niet helemaal op te gaan.

Onder het mom van “Wil jij je slaapkamer uit en on tour met een bekende rockband?” konden rockbands, middels het uploaden van een muziekclip, meedoen aan de wedstrijd. Het principe is simpel: degene met de meeste hits op de clip is de winnaar. Daarnaast worden er nog 3 bands aangewezen door een vakjury en krijgt 1 band een wildcard. Deze bands mogen 5 nummer spelen (2 eigen nummers en 3 covers) en het laatste nummer van de set (Do You Think I’m Sexy / Rod Steward) samen met een grotere band ten gehore te brengen. De 3 bands die het meeste applaus in ontvangst mogen nemenr gaan door naar de volgende ronde (een live-weboptreden van 10 minuten). De uiteindelijk winnaar mag een heuse EP opnemen.

Wake Up!, NU, The Quaint, Dudettes en Kinkobra waren de gelukkigen die het podium mochten delen met Triggerfinger. Maar of dit nu bandjes zijn die vanuit de slaapkamer komen? Nou.. nee!! Alle 5 hebben ze al materiaal uitgebracht, hebben al aardig wat optredens achter de rug en zijn zeer zeker het slaapkamerniveau ontstegen. Neemt niet weg dat alle vijf de bands een puik optreden hebben neer gezet in Haarlem en bewezen hebben een aanwinst te zijn voor de Nederlandse muziekscene!
Ben je ook benieuwd naar de Red Bull Bedroom Jam? Op 6 augustus is er nog een optreden op het Solar Festival in Roermond.