Intiem en overdonderend Sunday Songwriters

Met dank aan Kirsten Michel, our Minor fall en Channah

tekst en foto's: Lennert Dickhoff ,

De Waerdse Tempel organiseerde deze zomer voor de tweede keer Sunday Songwriters. Op deze muzikale zondagen spelen diverse singer-songwriters hun eigen nummers. Wij waren er bij op 14 augustus in de Luna Beachhouse, een kleine locatie bij de Waerdse tempel met uitzicht op het strand en water. De Ideale locatie voor een intiem zomers concert.

Met dank aan Kirsten Michel, our Minor fall en Channah

De Waerdse Tempel organiseerde deze zomer voor de tweede keer Sunday Songwriters. Op deze muzikale zondagen spelen diverse singer-songwriters hun eigen nummers. Wij waren er bij op 14  augustus in het Luna Beachhouse, een klein podium bij de Waerdse tempel met uitzicht op het strand en water. De ideale lokatie voor een intiem, zomers concert.

Kirsten Michel uit Amstelveen trapte de tweede Sunday Songwriters af door iedereen te overdonderen met haar stem, begeleid door de piano. Sommige zullen Kristen kennen van de band All Kings Roses of uit Panama in Amsterdam. Dit keer liet zij, weer een keer zonder band, de veelzijdigheid van haar stem horen. Haar eigen nummers varieerden sterk tussen rock, soul en country. Dit is een dame waar we in de toekomst zeker nog meer van zullen horen.

Luke de Jong en Alex Huis in 't Veld uit Heerhugowaard vertegenwoordigen de band our Minor fall. Deze heren zijn vrij jong en dit was regelmatig te horen in de zang van Luke, die het bereik dat hij voor ogen heeft nog net niet haalde. Ze wisten dit echter goed te maken met hun mooie gitaarspel.

De middag werd afgesloten door Channah uit Amsterdam. Channah is de laatste jaren hard aan de weg aan het timmeren. De meeste luisteraars waren zichtbaar aan het genieten van het grote bereik van haar stem - die diep in je doordringt - en van teksten die nog uren in je hoofd blijven zitten. Nadat Channah haar laatste nummer had gespeeld, bleef het publiek maar vragen om toegiften, welke zij natuurlijk maar al te graag inwilligde.

Kortom, ook de tweede zomerse Sunday Songwriters was een heerlijke muzikale zondag.

Gezien:
Sunday Songwriters.
Waerdse Tempel (Beach House), Heerhugowaard, 14 augustus 2011
.