In de oefenruimte van Outerspace Overdose

De generale voor de afsluiter

Tekst en foto's: Arjen Ulrich ,

We zien bands meestal tijdens een concert, voorzien van goed geluid, mooi licht en een volle zaal. Waar en hoe deze bands oefenen zien we niet. In deze serie fotoverslagen nemen we een kijkje in de oefenruimtes van Noord-Hollandse bands. In deze (voorlopig) laatste editie van ‘In de oefenruimte’ zien we de band Outerspace Overdose.

De generale voor de afsluiter

De oefenruimte van Outerspace Overdose bevindt zich op de eerste verdieping van muziekcentrum Tjarda aan de Vliegerstraat in Alkmaar. Het gebouw ziet er van buiten wat afgesloten uit, maar heeft binnen een goede sfeer die past bij een muziekcentrum. Outerspace Overdose zit deze avond in ruimte vijf. De ruimte heeft een goed formaat en is voorzien van de benodigde apparatuur, en een bank.
 
De leden van Outerspace Overdose hebben illustere namen als Seth Sodomy, Joe Sinner, Tracie Malice en Almar Aubel. De muziek laat zich omschrijven als industrial glamrock. Ze laten zich inspireren door 70's glamrock, 80's wave en electro en industrial van de jaren ‘90.

Naar aanleiding van hun eerste album ‘Pull the Stringk’, dat in 2007 verscheen, speelt Outerspace Overdose met Dommelsch Locals Only! on tour in vele grote poppodia door heel Nederland. In 2010 volgt het album 'Alien Autopsy'. Niet veel later voegt de huidige bassist zich tot de band: Tracie Malice.

Vanavond oefent Outerspace Overdose voor een optreden in de P60 te Amstelveen, het eerste optreden met Tracie. Helaas wordt dit ook het laatste optreden van de band, gezien de recente aankondiging dat Outerspace Overdose “has been send to the morgue with no chance of resurrecting.”